Tratamentul cu ventuze pentru masaj, o metoda utila pentru a slabi sanatos

Terapia cu ventuze pentru masaj este una dintre cele mai vechi forme de tratament si desi pare greu de crezut, ea este raspandita in destul de multe parti ale lumii. Desi multi o considera de origine chineza, ea este practicata si in lumea araba, in India, apare si in Egiptul antic si chiar si in America, lucru care ii dovedeste, macar partial, utilitatea. Dupa cum stiti, ea este practicata si la noi, utilizandu-se ventuzele din sticla, dar acum a venit vremea sa incercati si ceva nou, cu mult mai multe avantaje.

Ventuzele din silicon reprezinta practic viitorul. Acestea sunt mai sigure decat cele din sticla si nu lasa urme. In plus, ele pot fi utilizate pe toata suprafata corpului (exista chiar si ventuze pentru masajul zonei ochilor). Nu in ultimul rand, vindeca afectiuni diferite in comparatie cu cele din sticla, dar nu putem spune ca tratamentul cu ventuze pentru masaj din silicon nu este cel putin la fel de benefic. Ba chiar aduce ceva in plus.

Tratamentul cu ventuze, utilizat in eliminarea kilogramelor

Ventuzele au multe utilizari, dar modul de baza in a folosi ventuzele din silicon este masajul. Fie ca iti doresti sa il faci pe spate, pe picioare sau pe maini, ventuzele iti ofera aceasta posibilitate. Masajul are rolul recunoscut de a relaxa si calma corpul, oferind o senzatie de usurare, chiar si dupa o zi foarte grea de munca. Si in ritmul vietii de acum, vei avea nevoie de un masaj bun cat mai des.

Totusi, o sedinta pe saptamana ar fi de ajuns. Specialistii nu recomanda ca timpul destinat masajului cu ventuze din silicon sa depaseasca 30 de minute, pentru a preveni aparitia vanatailor (masajul este lipsit de durere, dar din cauza schimbului de presiune din interiorul ventuzei, pot sa apara si vanatai).

Utilizarea ventuzelor mai are insa si alte intrebuintari:

  • Una de care se poate bucura oricine este eliminarea kilogramelor in plus. Da, ventuzele te pot ajuta sa si slabesti, desi asta nu se intampla peste noapte. Atunci cand sunt aplicate pe piele, ventuzele creaza un vacuum de aer. Acesta are rolul de a aduce la suprafata grasimile si de a le elimina. Dar kilogramele se acumuleaza in timp, deci este nevoie de timp pentru ca ele sa fie date jos. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa te grabesti si nici sa astepti minuni. Trebuie sa fii proactiva, sa mananci echilibrat si sa faci miscare, activitati care, pe langa masaj, te vor ajuta sa slabesti mai repede.
  • Conform acneea.info, ventuzele pot folosite si pentru tratamentul acneei, avand rolul de a curata porii si de a stimula circulatia sangelui. Bineinteles, aceasta este o procedura care trebuie facuta de catre personal specializat.
  • Masajul cu ventuze este foarte util si des utilizat in tratamentul paraliziei faciale (Bell’s Palsy). Din nou, este o procedura care poate fi facuta doar de catre un personal specializat, insa din punct de vedere al eficientei, specialistii spun ca este una dintre cele mai eficiente metode pentru a stimula muschii faciali in cazul acestei efectiuni.
  • Relaxare si ameliorarea durerilor. Masajul in general relaxeaza. Daca sunt folosite si ventuze, arta este dusa cu totul la un alt nivel. Aveti mai jos un video demonstrativ cu o sedinta de masaj realizata cu ventuze. Va recomand sa-l urmariti si sa fiti atenti si la ce se vorbeste pe fundal, deoarece veti afla niste chestii interesante.

Ventuzele de masaj clasice (din sticla) functioneaza?

Unii specialisti spun ca rezultate identice pot fi obtinute si cu ajutorul ventuzelor traditionale, din sticla. Totusi, noi le recomandam pe cele din silicon si sunt mai multe motive pentru asta. In primul rand, utilizarea ventuzelor din sticla aduce automat si vanatai.

In plus, exista riscul ca ele sa se sparga si consecintele nu sunt dintre cele mai placute. Nu in ultimul rand, multi practicieni folosesc ventuzele incalzite sau chiar inteapa pielea pentru a elimina limfa. Desi procedura este sigura in mainile unui expert, ea presupune ceva pericole si in niciun caz nu ar trebui sa fi realizata de cineva care nu se pricepe.

Pe de alta parte, ventuzele din silicon sunt usor de folosit si sunt mai mobile, putand fi usor mutate de-a lungul corpului. De aceea, ele reprezinta modalitatea perfecta de a combina tratamentul si masajul, fara riscuri. Faptul ca sunt transparente permit controlul perfect al gradului de invinetire, iar posibilitatea unui asemenea rezultat este mult mai redusa. Nu in ultimul rand, acestea pot sa fie folosite pentru orice zona a corpului iar daca vreti sa aflati mai multe, recomandam studierea ventuzelor masaj marca Yanno, poate cele mai bune dintre toate care se gasesc in Romania.

Masajul anticelulitic, o alta posibilitate indragita de femei

Daca celulita iti da batai de cap, poti profita tot de ventuze pentru a scapa de ea. Este adevarat ca ai nevoie de niste instrumente specializate, dar un set nu este unul deloc scump. Principiul de functionare este cam acelasi, deci daca inveti cum se aplica un tip de masaj cu ventuze din silicon, atunci il poti face si acasa, ori de cate ori iti doresti.

Daca vrei astfel de ventuze, cele de la Yanno pot fi, de asemenea, o solutie. Masajul poate sa fie combinat si cu utilizarea diverselor uleiuri specializate, pentru a imbunatati rezultatele. Totusi, un stil de viata sanatos este la fel de important si fara el nu se poate. Dar cel putin stii ca ai la dispozitie un ajutor important, care nu presupune pericole si care poate fi folosit chiar si la tine acasa.

Utilizarea ventuzelor de masaj in tratamentul celulitei este o metoda foarte eficienta pentru tratarea acestei afectiuni. Impreuna cu o dieta adecvata si un program de miscare, pot fi obtinute rezultate uimitoare intr-un timp foarte scurt.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

One thought on “Tratamentul cu ventuze pentru masaj, o metoda utila pentru a slabi sanatos

  1. Pingback: Totul despre terapia cu ventuze | Special Diary

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Admitere 2015 la UMF Iasi

Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi revine cu noi informatii despre admiterea la facultate 2015. Este vorba de perioada de depunere

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.