3 metode eficiente de a scapa de amenzile de circulatie

Daca faci foarte multi km cu masina, stii mai bine ca oricine ca nu intotdeauna poti merge cu limita legala. Asta se poate traduce printr-un risc crescut de amenzi si poate chiar suspendarea carnetului. Daca vrei sa ramai safe la volan, iti voi arata 3 metode prin care poti sa scapi de amenzile de circulatie. Nicio metoda nu este 100% eficienta pentru ca pot sa apara diverse situatii neprevazute dar pot diminua considerabil riscul de a fi amendat.

Detector de radar

Un detector de radar performant poate sa detecteze pana si raderele noi cu o precizie foarte mare. In acest moment detectoarele de radar nu sunt interzise in Romania dar nu se stie pe viitor. Alte state vecine, cum ar fi Bulgaria sau Ungaria le-au interzis déjà.

Aparatele radar din dotarea Poliției Rutiere emit un semnal care are traiectoria pe o anumită bandă de emisie și pe o anumită frecvență, banda K în cazul României, acestea funcționând în baza efectului Doppler. Mai exact, atunci când un autovehicul în mișcare se află în direcția semnalului, el reflectă unda emisă de către radar, undă care se va întoarce către sursă cu frecvența schimbată, în funcție de viteza de deplasare a autovehiculului. Detectoarele captează și analizează semnale, identificându-le pe cele emise de radar, urmând ca apoi să emită avertizări vizuale și acustice din ce în ce mai intense, în funcție de distanța față de sursă.

Statie radio emisie receptie

Celebrele statii radio de emisie receptie sunt alta varianta eficienta de a scapa de amenzi. Legislatia in vigoare permit folosirea unei statii daca nu depaseste 4 Watti. Practic cu o statie emisie receptie poti discuta cu ceilalti participanti la trafic pe banda de 27 MHz. Această bandă este destinată comunicaţiilor între puncte apropiate şi este cuprinsă între 26,960 – 27,410 MHz, însă este interzisă utilizarea în frecvenţele centrale 26,995 MHz, 27,045 MHz, 27,095 MHz, 27,145 MHz şi 27,195 MHz

Aplicatia mobila waze

Daca detii un smarphone poti folosi aplicatia waze pentru a te feri de incidentele din trafic, inclusiv de politie. Aceasta aplicatie functioneaza ca o comunitate live, in care utilizatorii pot raporta evenimente rutiere. Este cea mai utilizata aplicatie de navigatie din Romania si este 100% gratuita.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − 10 =

On Key

Citeste si

Evenimentele de la Palas din acest week-end

Concertul Filarmonicii „Moldova” Iasi, teatrul de papusi, competitii de jocuri video si spectacol de moda pentru copii – acestea sunt evenimentele propuse de ansamblul Palas pentru acest final de saptamana. Palas Mall ii provoaca

10 pentru L.S.G.G

În perioada 11-17 Mai, Liga Studenţilor de la Geografie şi Geologie organizează diferite evenimente ce au ca scop aniversarea celor ZECE ani de la înființarea

Festivalul Artelor Marţiale 2016

Festivalul Artelor Marţiale va avea loc în Grădina Palas, în săptămâna 30 Mai – 05 Iunie, deschiderea urmând să aibă loc de la ora 16:00.