5 cele mai scumpe piese care pot pica la o masina

Masinile ne fac viata mai usoara dar atunci cand se strica, pretul platit este de multe ori nejustificat. Exista unele piese care daca se strica iti pot micsora bugetul cu pana la 2000 lei. Iata o lista cu 5 cele mai scumpe piese care se pot defecta la masina ta :

1. Ambreiaj + volanta

Una din cele mai scumpe piese care se pot defecta si se vor defecta la un moment dat este ambreiajul sau mai rau ambreiajul + volanta. Aceste piese se defecteaza deoarece sunt supuse unui rulaj constant in timpul condusului, unii soferi avand si un obicei prost de a tine piciorul pe ambreiaj chiar si dupa ce au schimbat viteza.
Acum tineti-va bine, daca va pica cumva volanta si ambreiajul la un Golf 4 pretul pieselor este de 845 lei si o manopera de aproximativ 500 lei. Aceste piese nu se merita a fi cumparate din dezmembrari pentru ca nu stii care este starea lor decat dupa ce se monteaza si risti sa arunci banii pe fereastra.

2. Turbina la motoarele pe diesel

Turbosuflanta sau turbina cum ii se spune la noi, foloseste energia gazelor de evacuare emise de motor pentru a comprima aerul care intra in motor. Turbina confera o putere mai mare motorului, o accelerare mai rapida, cuplu motor mai mare, un consum de combustibil scazut si reduce emisiile poluante. In momentul in care turbina cedeaza, motorul nu mai are putere si ai 2 variante de a rezolva problema : sa o reconditionezi la un pret orientativ de 1000 lei + manopera sau sa cumperi una noua la aproximativ 2000 lei. Exemplul este tot pentru golf 4.

3. Cutia de viteze

Alta piese importanta care poate sa se strice si care costa o caruta de bani este cutia de viteze. Motivul pentru care o cutie de viteze poate sa se strice sunt multe si variate : un accident anterior care a modificat structura masinii, lipsa uleului din cutia de viteze, un defect de fabricatie etc. O cutie de viteze manuala in dezmembrari ajunge cam 900 lei iar una noua peste 2000 lei. Daca masina are cutie automata, pretul poate fi mai mare.

4. Caseta de directie

Drumurile proaste si gropile de la tot pasul, fac din caseta de directie o piesa care necesita atentie. Daca auzi bubuituri in partea din fata, masina trage stanga sau dreapta sau pierde ulei de la servodirectie, ar trebui sa faci o verificare la service. Cel mai frecvent defect intalnit este cremaliera ruginita care dupa un anumit timp distruge bucsele si simeringurile. Cremaliera rugineste din cauza unui burduf rupt sau colier montat necorespunzator din cauza carora intra apa si mizerie. Un alt defect este uzura bucsilor in interiorul casetei in urma caruia incep batai in caseta. Preturile incep de la 300 lei pentru casetele mecanice si ajung pana la 800 lei pentru cele hidraulice. Manopera pentru casata de directie este in jur de 500 lei.

5. Injectoarele

Injectoarele sunt acele piese care injecteaza combustibilul in camera de ardere iar dupa cum va dati seama, datorita combustibilului de proasta calitate, risca sa se defecteze. Injectoarele sunt piese care nu merita a fi achizitionate din dezmembrari. Pretul unui injector pentru Golf 4 este de aproximativ 100 euro iar manopera este tot in jurul acestei sume. Uneori injectoarele cedeaza cate 2 sau chiar toate 4.

Mai stii si alte piese care costa o avere atunci cand se defecteaza? Spune-ne si noua printr-un comentariu.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + twenty =

On Key

Citeste si

Lemnul de esenta tare sau moale

Pentru un tamplar, nu exista decat doua tipuri de lemn: lemnul de esenta tare si cel de esenta moale. Cu toate acestea, distinctiea poate crea confuzii