Abia ai luat permisul? Tine cont de urmatoarele sfaturi

Daca abia dai de permis si te pregatesti sa intri in lumea soferilor sau ai trecut cu brio examenul doar de putin timp trebuie sa iei in considerare urmatoarele sfaturi. Urcatul la volan implica o multime de responsabilitati si trebuie sa fii sigur ca le cunosti si le accepti pe toate.


Incearca sa conduci la inceput cu un adult care are deja permis de o perioada indelungata de timp, dar si experienta in conducerea masinii. Tine cont si de indicatiile pe care ti le ofera acesta, cu siguranta s-a intalnit cu mai multe situatii decat tine, care esti incepator.

Nu vei fi din prima cel mai bun sofer, insa repetitia este mama invataturii. Condu ori de cate ori ai ocazia, pe distante din ce in ce mai mari. Daca te decizi sa iesi inca de la bun inceput cu prietenii, nu ii lasa sa te distraga si acorda toata atentia sofatului. Nu da muzica tare daca nu te poti concentra si evita sa intri in discutii care te-ar putea incurca.

Fiecare masina are particularitatile ei, astfel ca este important sa le cunosti pe ale celei pe care o conduci inainte de a te angaja la drum lung. Porneste ritualul de inceput: aranjatul oglinzilor, centura, scaunul, semnalizarea, farurile si tot ceea ce este necesar anterior intrarii in trafic.

Cu toate acestea, cu siguranta ca respectarea regulilor de circulatie si cunoasterea semnelor sunt cele mai importante lucruri pentru a putea conduce in siguranta. Astfel, daca te simti nesigur mai ia ore de condus si uita-te mereu peste semnele de circulatie.

Tu ce sfaturi ai da unui incepator?

Sursa foto: www.thetorquereport.com

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

EUROINVENT 2016 la Palas Mall

Cea de a 8-a ediție a Expoziției Europene a Creativității și Inovării EUROINVENT are loc la Iași, în Atrium Palas Mall, între 19 și 21

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.