Cum iti racesti masina care a stat in soare toata ziua

Sa te urci intr-o masina care a stat in soare este unul dintre cele mai iritante lucruri cu care ne confruntam in zilele caniculare.

Sfaturile traditionale functioneaza: cine are posibilitatea sa parcheze la umbra, va avea parte de o experienta mai putin neplacuta. De asemeni, functioneaza si parasolarele pentru parbriz si geamuri, temperatura din habitaclu nemaicrescand chiar pana la temperaturi insuportabile. Altfel, in interiorul masinii se produce un efect de sera, temperatura ajungand mult mai sus decat cea din exterior.

Daca totusi nu ati reusit sa tineti cont de aceste sfaturi simple, sau daca si in aceste conditii masina dumneavoastra s-a incins peste masura, japonezii vin cu o metoda pe cat de simpla, pe atat de utila. Nu este vorba de vreo tehnologie complicata, ci doar de cateva cunostinte de fizica puse in practica.

Ce trebuie sa faceti: sa deschideti geamul uneia dintre portiere, apoi sa treceti de partea cealalta a masinii, unde veti deschide si veti inchide, in mod normal, cealalta portiera, de cinci ori. Astfel, aerul fierbinte din masina va fi evacuat, locul sau fiind luat de aerul din afara, ceva mai rece. Temperatura scade in jumatate de minut cu cateva grade. Dupa ce v-ati suit in masina, nu va sfiiti sa dati drumul imediat la aerul conditionat.

Nu este nevoie sa asteptati ca motorul sa ruleze o anumita perioada de timp inainte.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Oportunitate de voluntariat la BCU Iași

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi oferă studenţilor interesaţi să câştige experienţă pentru viitoarea carieră oportunitatea  de a se implica în calitate de voluntari în

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.