Cum platesti rovigneta prin SMS

Incepand cu 29 noiembrie 2012, cand s-a publicat in Monitorul Oficial Ordinul MTI nr. 2.166/2012, poti sa-ti cumperi rovinieta pentru masina si prin sms.

Procesul este foarte simplu. Un numar telefonic special va fi alocat acestui serviciu, iar ca sa realizezi plata completa trebuie sa urmaresti pasii de mai jos:

1. solicitantul va transmite la numarul de telefon alocat, prin mesaj text, numarul de inmatriculare al vehiculului si tipul acestuia;
2. solicitantul va primi un mesaj text, prin care va fi informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate;
3. solicitantul va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea unui mesaj text;
4. solicitantul va primi un mesaj text de confirmare a emiterii rovinietei, care va contine urmatoarele informatii ce vor fi inregistrate: seria rovinietei si seria unica a tranzactiei; numarul de inmatriculare al vehiculului; numarul de identificare al vehiculului; tipul vehiculului; anul, luna, ziua si ora de la care este valabila rovinieta; anul, luna, ziua expirarii valabilitatii rovinietei.

Rovinieta poate fi cumparata numai de utilizatorii romani, in functie de tipul vehiculului si doar pentru perioada minima de utilizare, data si ora de activare a valabilitatii rovinietei fiind data si ora confirmarii de catre distribuitor a emiterii acesteia.

In cazul schimbarii numarului de inmatriculare al vehicului, modificarea in baza de date SIEGMCR va fi gratuita.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + thirteen =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.