De ce trebuie sa acorzi o atentie sporita electromotorului, mai ales pe timpul iernii?

Chiar daca nu este o piesa foarte mare sau complexa, electromotorul sau demarorul are un rol colosal in ansamblul automobilului tau. Acesta alimenteaza cu energie electrica toti consumatorii auto, asigura pornirea motorului si antreneaza alternatorul in asa fel incat sa poata alimenta cu energie bateria auto.

Electromotorul este dovada clara a faptului ca motorul termic nu este unul perfect si ca aduce o multime de avantaje. Practic, masina nu poate sa plece de pe loc fara aceasta piesa care este, de fapt, un mic motor electric.

Este bine sa te asiguri, asadar, ca nu ti se strica niciodata aceasta piesa iar daca o face, este bine sa ai mereu la indemana o firma de reparatii electromotoare, cum ar fi www.reparatii-electromotoare.ro.

Cand stii ca electromotorul este defect?

Exista mai multe simptome care arata ca electromotorul incepe sa nu mai functioneze asa cum trebuie:

  • Masina porneste mult mai greu. Este un simptom care poate sa apara si de la alte probleme, inclusiv cele date de alternator. Ceea ce este cert insa, este faptul ca o pornire greoaie inseamna putere prea mica pentru baterie.
  • Masina nu porneste deloc. Daca electromotorul transmite mult prea putina energie catre motor sau nu transmite deloc, nu vei putea sa pleci la drum. O astfel de problema poate sa apara si din cauza unor conexiuni proaste, a unor conectori murdari sau a volantei uzate. Din acest motiv, este bine sa mergi la un specialist pentru a descoperi care este problema.
  • Electromotorul ramane mereu cuplat. Aceasta este o problema care apare doar la anumite masini, cum ar fi Loganul sau VW Golf 3. Practic, dupa ce scoti cheia din contact, electromotorul ramane cuplat. Rezolvarea cea mai simpla pentru o astfel de problema este tot apelarea la un specialist.
  • Zgomote. Electromotorul poate sa produca si zgomote, care nu sunt deloc placute. Acestea pot fi asociate si cu volanta crapata sau cu pinioane uzate, insa de multe ori, sunt generate de o problema la aceasta piesa.

Chiar daca multi spun ca electromotorul este o piesa care nu se repara, exista variante prin care poti sa ii redai viata acestei piese. Evident, cel mai bine pentru tine si pentru masina ta, in momentul in care ai probleme cu electromotorul, este sa cumperi unul nou. Daca nu ai suficienti bani pentru asta insa, exista si solutii de reparatii electromotoare la care poti apela cu incredere.

Sfaturi pe timp de iarna!

Daca nu vrei sa ramai fara electromotor pe timp de iarna, atunci cand este cel mai probabil sa cedeze, este bine sa il verifici cu atentie ori de cate ori simti ca vine anotimpul rece. Verificarea este cu atat mai importanta daca ai un motor diesel, deoarece la astfel de motoare atat acumulatorii, cat si electromotoarele sunt mult mai solicitate.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eight + two =

On Key

Citeste si

Concert extraordinar de binefacere la B.C.U

Miercuri, 2 decembrie 2015, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Iași, Fundația Serviciilor Sociale Bethany și Filarmonica Moldova, organizează un concert extraordinar de binefacere

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.