Doua trasee din Romania pe care trebuie sa le parcurgi

Daca esti pasionat de munte sau daca deja ai fost la mare, ar trebui sa incerci cele doua trasee care ii fac cinste Romaniei.Transfagarasanul si Transalpinasunt destinatii apreciate nu doar de romani, ci si de straini, care vin in numar din ce in ce mai mare.

 

Ia o pauza de la agitatia orasului si a litoralului si viziteaza privelisti ce fac concurenta Alpilor. Daca ai fost, stii despre ce vorbim: prapastii nesfarsite, munti care iti taie respiratia, comercianti gata sa iti ofere cele mai gustoase preparate.

Transfagarasanul

Transfagarasan

Drumul este deschis doar pe perioada verii, incepand cu 31 iunie. Tocmai de aceea trebuie sa profiti de minunata ocazie si sa pornesti in excursie.
Cu 152 de km si 833 de podete, unele amplasate la mare inaltime, Transfagarasanul promite sa ofere senzatii de neuitat. La inceputul traseului fii sigur ca nu ratezi Barajul Vidraru, un monument al tehnicii ingineresti, iar ceva mai sus, pe la 2034m te asteapta Lacul Balea. Tot la pornire, ar trebui sa vizitezi Cetatea Poenari, fosta fortareata contra otomanilor.

balea-lac1

Cazarile costa ceva mai putin decat cele la mare, un motiv in plus sa faci o vizita. Preturile pornesc de la 50 de lei/zi pentru o camera dubla, la pensiuneaMicutul Vrajitor (Arefu), 70 de lei/zi la pensiunea Iuliana, ambele in apropierea lacului Vidraru. Cu cat creste altitudinea, cresc si preturile, de aceea, spre Balea Lac, o camera incepe de la 80 de lei/zi.

Transalpina

Este cea mai inalta sosea din Romania, care traverseaza muntii Parang de la N la S. Este mai putin cunoscuta ca Transfagarasanul, deoarece nu a fost asfaltata pana in 2009, dar acum este deschisa. Mult mai inalta si mai veche decat cea de mai sus, constructia Transalpinei a inceput inca de la armatele romane, care isi pavau cu pietre drumul spre Sarmisegetusa. Cel mai inalt punct al traseului este pasul Urdele, situat la peste 2100m.

Transalpina Parang Galcescu Pasul Urdele Mohoru Setea Mare 006

Aici cazarea porneste la inceputul drumului de la 55 de lei/zi la casa de vacantaJeny Novaci. Langa Pesterea Polovragi dai 100 de lei/zi pentru o camera dubla, iar la o altitudine mai mare, in jur de 1800m, Cabana Transalpina Ranca iti ofera pentru 89-109 lei/zi camera dubla. Daca vrei sa pleci in gasca, o pensiune cu nume aproape identic – Vila Transalpin Ranca, se inchiriaza in intregime la 299 de lei/zi in timpul saptamanii si 350 de lei/zi in week-end.

Asadar, preturi acceptabile, privelisti de neuitat, experiente de-o viata sunt cele care garanteaza ca un astfel de traseu se merita. Include in lista ta de destinatii si aceste doua locuri de care Romania este mandra!

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

RCS-RDS face angajari in Iasi

Echipa RCS-RDS isi mareste echipa si face angajari printre iesenii cu studii cel putin medii. In aceasta luna compania de servicii de televiziune si internet

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.