Este permisul de conducere necesar in timpul facultatii?

Mersul la facultate intr-un oras strain este o experienta unica. Posibilitatea legarii unor noi prietenii, necesitatea ca tinerii sa se descurce pe propria piele, cat si un grad mai mare libertate fac ca toata perioada facultatii sa merite pe deplin eforturile financiare, indiferent ce ar insemna ele. Nu in ultimul rand, facultatea trebuie sa fie si ca o rampa de lansare a carierei profesionale.

De altfel, perioada studiilor este cea mai propice pentru crearea unui CV care sa fie demn de luat in seama de catre un angajator. De exemplu, unul dintre cele mai bune lucruri pe care oricine le poate face in timpul facultatii, pe langa studiu, bineinteles, este sa-si ia permisul de conducere.

Sigur, pentru a obtine permisul de conducere e necesara efectuarea a sute sau poate chiar a mii de chestionare auto, precum si de obligativitatea de a da 2 examene cu cei din Politie (unul practic si unul teoretic). Avantajele sunt insa multiple si includ:

  • sansa de a beneficia de o taxa de scolarizare redusa (multe scoli de soferi ofera studentilor preturi reduse);
  • posibilitatea de a calatori rapid in locuri in care transportul public in comun nu ajunge;
  • posibilitatea de a calatori rapid si poate mai ieftin decat in cazul mijloacelor clasice de transport in comun;
  • satisfacerea unei cerinte importante a angajatorilor. Multe dintre job-urile disponibile astazi pe piata muncii au ca cerinta principala detinerea permisului de conducere pentru categoria B;
  • multi retaileri auto au oferte dedicate studentilor, prin care se pot achizitiona automobile la preturi reduse;

Tehnic vorbind, nu e deloc greu pentru cineva care a trecut deja printr-un examen de bacalaureat sa obtina permisul. Sigur, e nevoie de un volum ridicat de munca (constand in invatarea unui limbaj legislativ greoi, respectiv efectuarea a catorva sute de teste auto drpciv de dificultate medie), insa odata ce legislatia a fost inteleasa si invatata, examenul nu mai este deloc greu.

In ajutorul studentilor, dar nu numai, vin si anumite site-uri dedicate obtinerii permisului de conducere, care simuleaza examenul indeaproape examenul teoretic dat cu politia. Grilele sunt asemanatoare sau chiar coincid cu seturile de chestionare drpciv oficiale, adica cele de pe platforma online a Directiei de Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor. Multe dintre aceste teste auto se dau si in cadrul examenului teoretic oficial, astfel ca cei care acorda un interes minim pregatirii acestui examen au sanse foarte mari sa-si obtina permisul de conducere rapid si sa fie in cei doi din zece oameni care reusesc sa obtina dreptul de a conduce pe drumurile publice de la prima incercare.

Un lucru pe care multi tineri il ignora e faptul ca obtinerea permisului de conducere aduce si o satisfactie morala parintilor. Drept urmare, acestia se vor mobiliza mai rapid pentru achizitionarea unei masini, un lucru extrem de important daca tinem cont si de posibilitatile financiare reduse ale celor mai multi studenti.

Sursa foto : studentlifeonline.com

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 4 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.