Home Auto Iașul vrea să găzduiască o fabrică Volkswagen

Iașul vrea să găzduiască o fabrică Volkswagen

3 minute de citit
0
0

Conform g4media.ro, România este în competiție cu Bulgaria și Turcia pentru o fabrică a grupului Volkswagen, potrivit unei publicații germane. Județul Iași este luat în calcul de autoritățile române pentru o eventuală investiție. Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a declarat ca CJ vrea să preia 80 de hectare de teren din platforma industrială Fortus pentru a le pune la dispoziția Volkswagen. Și primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a declarat că Primăria poate pune la dispoziție peste 20 de hectare de pe platforma industrială pe care le deține.

Șeful CJ Iași a mai spus că instituția are și o altă opțiune dacă nu va ajunge la o înțelegere cu Fortus: achiziționarea de teren din comunele limitrofe, cu fondurile Consiliului Județean, pentru realizarea unui parc industrial.

Pe 18 noiembrie, şeful grupului Volkswagen AG, Herbert Diess, declara că producătorul auto caută un loc pentru o nouă fabrică multibrand în Europa de Est, a cărei producţie ar urma să înceapă după 2022. Publicaţia germană Automobilwoche, citată de Agerpres, a anunțat că posibilele locaţii sunt România, Bulgaria şi Turcia.

Comentarii

comments

Incarca mai multe articole
Mai multe articole scrise de Tudor Perian
Incarca mai multe Auto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + 8 =

Vezi si

Cum să îi învățăm pe cei mici să recicleze?

Ca părinți, tutori, nași, sau bunici avem o obligație morală să îi învățăm pe cei mici num…

Parteneri

anvelope iarna

 

autonapoca.ro

Recomandare

Statii epurare din polipropilena fabricate in Romania.

Boot Camp

FabricatinRO