Informații privind acordarea gratuității pentru transportul feroviar – UAIC

Conform

  • Legii Educației Naționale nr. 1/2011 art. 205, aliniatul 2^1;
  • Ordonanței de Guvern nr.2 din 6 ianuarie 2017 publicată în Monitorul Oficial nr.16 din 6 ianuarie 2017;
  • Hotărârii de Guvern nr. 42 din 31 ianuarie 2017:

Studenţii români/străini înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă – licenţă, master, doctorat, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic (a se vedea condițiile conform Normelor Metodologice din HG nr. 42/2017).

Pentru anul universitar în curs, studenții care nu au legitimație de student se vor deplasa la Secretariatul Facultății unde sunt  înmatriculați,  pentru a solicita adeverință de student cu care se vor prezenta la casele de bilete ale operatorilor de transport feroviar.

La verificarea legalității călătoriei în tren, studenții vor prezenta legitimația de student vizată pentru anul universitar în curs sau adeverința de student și un act de identitate, respectiv carte de identitate sau pașaport.

Pentru achiziționarea de legitimații de călătorie/abonamente lunare gratuite, studenții poartă responsabilitatea documentelor prezentate, cât și a datelor declarate în sistemul de achiziționare on-line/automate de vânzare legitimații de călătorie.

Mai multe informații sunt publicate la adresa: www.cfrcalatori.ro/850

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

14 − seven =

On Key

Citeste si

Alegerea inelului de logodnă

Căsătoria este unul dintre cele mai importante momente ale unei vieți. De cele mai multe ori, acest pas înseamnă mai mult decât o decizie. El

Olimpiada Studentilor, editia a VIII-a

Continuând tradiția și în acest an, Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii (ASAFCI), cu sprijinul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, va

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.