Modificari aduse programului Rabla in 2015

Programul National de Stimulare si Innoire a Parcului Auto National continua in anul urmator, iar Ministrul Mediului sustine ca ar putea suferi cateva modificari. Conform lui Attila Korodi in urma unei discutii cu Asociatia Romana a Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania proiectul Rabla va fi imbunatatit.


Pe viitor se urmareste majorarea eco-bonusurilor. “Am unele nemulţumiri în ceea ce priveşte acordarea eco-bonusului. În primele trei luni ale anului au fost acordate 586 de eco-bonusuri. Ne gândim serios să creştem valoarea eco-bonusurilor pentru ediţia din anul viitor. Acum, nu vă pot spune care va fi valoarea şi nici la cât ar trebui să se situeze aceasta, în viziunea mea. Vom comunica acest lucru la momentul oportun şi pe cale instituţională” a adaugat Ministrul Mediului.

In acest an persoanele fizice care doresc sa achizitioneze un autovehicul nou se pot inscrie inca de pe 8 aprilie. Prin programul Rabla urmeaza sa fie alocate 20.000 de tichete valorice, dintre care 3.000 sunt pentru persoane juridice si institutii publice.

Tichetul se acorda persoanelor ce detin o masina mai veche de opt ani si valoreaza 6.500 de lei. De anul acesta ele suntacordate electronic in sistemul informatic al AFM.

Se acorda eco-bonusuri in urmatoarele situatii: achizitionarea unui autovehicul noi, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km sau cu sistem de propulsive hibrid.

Sursa foto: www.autolatest.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

18 + 5 =

On Key

Citeste si

Cum arăta Iașul acum 150 ani

Videoclipul intitulat „Iașul ieri și astăzi” realizat de câțiva iubitori ai Iașului prezintă într-un mod ingenios schimbările arhitecturale prin care a trecut orașul în ultimii

IAŞI GUITAR FESTIVAL 2016

IAŞI Guitar Festival 2016 vă invită la cea de-a IX-a ediţie a evenimentului, în intervalul 18-19 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenţilor Iași. Invitat

uniFEST 2015 – Noaptea Albă a Teatrului

Sunteţi aşteptaţi cu mult entuziasm să vă bucuraţi de magia spectacolului la Noaptea Albă a Teatrului Studenţesc din cadrul Festivalului uniFEST 2015. Într-o societate dominată

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.