Programul PRIMA MASINA incepe in toamna

In cateva luni Guvernul va da startul programului “Prima masina”, prin intermediul caruia va garanta creditul pentru un automobil. Persoanele vizate au intre 18 si 35 de ani si nu au detinut anterior o masina.

Perioada de creditare va fi pana la sapte ani, cu doi ani mai mult fata de durata pe care se acorda creditele de nevoi personale. Avansul va fi de 5%, adica de 600 de euro, calculat pentru un pret de 12.400 de euro plus TVA. Dobanda va fi una preferentiala, fata de cea care este in prezent pe piata.

Printre companiile perticipante se inscriu Opel, care ar putea vinde modelele Astra si Corsa. „Discutiile incepute cu APIA si cu reprezentantii bancilor vor continua in nota de deschidere, am convingerea ca proiectul va fi unul bun”, conform reprezentantului Opel Romania. Cei de la Dacia sustin proiectul si vor vinde toate modelele, mai putin Dacia Duster. Pentru finantare in cazul Ford se califica modelele Fiesta si B-Max.
Bancile sunt de partea acestui proiect, insa lanseaza preocuparea fata de tinerii de 18 ani care nu au venituri si nici experienta de munca. Acestia nu vor putea lua imprumut, nici garantat de stat.
Data la care se doreste lansarea programului este 1 octombrie, prin intermediul lui urmand sa se achizitioneze 5.000 de autoturisme noi pana la finalul acestui an si 20.000 in anul urmator.

Sursa foto: www.favim.com

 

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 4 =

On Key

Citeste si

Stagii de practică în turism

Agenţia de turism CONVENTUS cu sediul în Iaşi, bd. Carol I, nr. 11, Corp A-UAIC parter, oferă studentilor şi absolvenţilor Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.