Se lanseaza Dacia de 5000 de euro in mai multe modele

Grupul Renault va lansa o masina cu un pret mai mic de 5000 de euro, realizata pe baza unei platforme modulare. Astfel, aceasta va putea avea diferite caroserii, de la citadina si chiar un tip de SUV.

In 2015 va incepe sa fie vanduta in India, apoi va ajunge in America de Sud si Europa sub marca Dacia, conform unei persoane ce apartine grupului Renault, conform „La Tribune”. Aceste masini vor fi fabricate initial in uzidina din India, apoi urmand sa fie produsa si pe celelelalte piete pe care va fi comercializata.

Centrul care dezvolta noile modele a ajuns de la 1000 la 4500 de angajati, care studiaza modele potrivite pentru India, Asia si pentru intreaga lumea. Renault a preluat in 1999 51% din actiunişe Dacia si atunci au inceput sa produca „Low Cost”. Prima Dacie Logan a aparut pe piata in 2004, iar succesul ei a condus firma sa o comercializeze si in Europa Occidentala.

Modelele din gama „Entry” sunt produse in Pitesti, Togliatti din Rusina, Curitiba din Brazili, Medellin din columbia si Chennai din India, iar din 2012 si in Maroc. Cel ami bine vandut model al grupului Renault este 4X4 Duster.

Sursa foto: www.masini.ro

 

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

A fost lansat proiectul Romania Educata

„România Educată” este proiectul național inițiat de Președintele României menit să susțină reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanță, muncă,

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.