Service auto sau reparatii pe cont propriu la masina? 

Conform datelor furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) in anul 2017 au fost inmatriculate in Romania peste 400 000 masini second hand. Iar fiindca incidenta reparatiilor in cazul unei masini la mana a 2 a este mai mare, se iveste intrebarea: mergem la service auto sau reparam masina pe cont propriu?

De ce sa mergi la un service auto?

La o simpla cautare pe Google dupa service auto Bucuresti vei observa ca exista foarte multe service-uri autorizate in capitala. Asta inseamna ca reparatiile se vor efectua intr-un mediu reglementat de Registrul Auto Roman si vei primi garantie pentru lucrarile efectuate. Un service auto nu isi poate permite sa faca lucruri de mantuiala deoarece riscul de a se raspandi vorba ca nu ofera servicii de calitate se va raspandi cu usurinta.

Faptul ca exista multe service-uri auto mai inseamna ca se vor intrece in oferte pentru a gasi noi clienti. Ofertele pot fi de genul: cumperi ulei de la service si schimbul va fi gratuit sau verificari gratuite ale lichidelor (ulei, servodirectie, frana etc).

Inainte de a merge la un service va recomand sa cautati pe google parerile altor utilizatori pentru ca uneori in spatele unor campanii de marketing eficiente se pot ascunde mecanici incompetenti sau preturi mult mai mari decat la reprezentanta.

Reparatii pe cont propriu

Cand spun reparatii pe cont propriu nu ma refer sa iti segmentezi singur motorul, desi daca vorbim de Dacia 1310 probabil ca nu este imposibil. Ma refer ca reparatiile sa se efectueze la Gigel din spatele blocului. Probabil singurul argument pentru asta, este pretul mai mic dar riscurile sunt mult mai mari. Gigel mecanicul priceput nu o sa-ti ofere niciodata garantie, decat una verbala care este egala cu 0. Fiindca nu poate sa-ti ofere garantie, nici nu poti dovedi in vreun fel ca operatia a fost efectuata de el, in cazul nefericit in care problema revine.

Desigur exista cazuri in care operatiunile simple, precum un schimb de ulei poate fi efectuat de catre un amator dar dupa cum spuneam mai sus, exista service-uri care ofera schimb de ulei gratuit.

Asadar sfatul nostru este sa cauti impresii desre service pe internet inainte sa faci o programare si intotdeauna sa ceri factura, ca sa poti dovedi ca operatiunea s-a efectuat. Nu de alta, dar cand o sa vrei sa vinzi masina, nu o sa te creada nimeni ca ai schimbat ceva la ea daca nu ai nicio factura.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three × 3 =

On Key

Citeste si

UMF vă invită în „Arena Medicală”

Până joi, 21 aprilie 2016, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași organizează a treia ediție a „Arenei Medicale”. Activitățile propuse în cadrul

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.