Sfaturi pentru intretinerea corecta a interiorului masinii tale

Interiorul masinii este foarte important pentru confortul tau la drum dar si pentru sanatate. Pentru pastrarea lui in conditii optime este indicat sa stii care zone sunt mai expuse. Iata ce trebuie sa ai in vedere :

Covorasele si podeaua

Aceste elemente ale masinii au parte de cea mai mare uzura in timp deoarece atunci cand ne urcam in masina cu incaltarile, nisipul, namolul si umeazeala de pe acestea, duc, in timp, la deterioarea si patarea covoraselor cat si a mochetei masinii. Cea mai uzata parte, este cea a soferului unde covorasele cu timpul incep sa se deterioreze iar daca acestea nu se schimba la timp se poate deteriora si mocheta. Un avantaj este ca aceste covorase auto nu sunt foarte scumpe. Se poate opta pentru produse aftermarket sau originale OEM.

Portbagajul

Este locul unde se aduna cei mai multi microbi si mirosuri neplacute. Pentru curatarea portbagajului este indicat sa se scoata tot din el: tavita din plastic care are rolul de a mentine mizeria si apoi sa se aspire tot praful de pe toata suprafata, mai ales cel din locasul unde se afla roata de rezerva. Exista modele auto care nu vin echipate cu tavita portbagaj, dar se pot achizitiona ulterior.

Volanul 

Volanul este o alta piesa importanta, deoarece este primul obiect pe care punem mana cand ne urcam in masina si pe tot parcusul calatoriei. Datorita uzuri foarte intense volanul se deterioreaza repede, iar pielea se crapa sau se sterge luciul. Pentru protectia volanului, se poate folosi o husa speciala din material sau cauciuc.

Bordul si elementele interioare              

In special vara, bordul este expus la temparaturi mari si exista riscul sa crape. Pentru protectia lui, este indicat sa folositi solutii protectoare pe baza de ceara. Acestea au rol anti static si degaja un parfum placut.  Este deasemeni indicat sa foliati geamurile din spate si sa folositi un parasolar.

Instalaţia de climatizare

Daca mirosurile neplacute persista la interiorul unui automobil, este indicat sa curatati si instalatia de climatizare. In timp, aceasta instalatie aduna microbi si germeni, care pot sa imbolnaveasca soferul si pasagerii. O solutie este desfacerea unui flacon special la interior si setarea aerului condiţionat pe recirculare la nivelul maxim pana cand respectivul container se goleste. Firmele specializate folosesc un sistem care lucreaza direct cu fantele de aerisire si este mai eficienta.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.