Solutia perfecta pentru imbunatatirea traficului in Bucuresti: inchirierile auto

Cei care locuiesc in Bucuresti si au o masina stiu ca misiunea de a ajunge dintr-un capat in altul al orasului, la ora de varf, este aproape imposibila. Strazile au devenit neincapatoare pentru numarul urias de masini aflate in capitala, iar solutiile propuse de autoritati par extrem de neinspirate.

„Think outside the box”! Asa ar spune americanii si cu o astfel de gandire ar gasi o multime de solutii interesante. Una dintre solutiile pentru capitala Romaniei, propusa de cei de la kamoauto.ro, este convingerea soferilor sa apeleze la inchirieri auto Bucuresti, in detrimentul achizitiei unei masini proprii. Acest sistem functioneaza in multe alte localitati din Europa si este eficient si chiar economic pentru soferi.

De ce inchirieri masini Bucuresti?

Exista multe motive. Daca fiecare sofer din oras ar decide sa renunte la masina proprie si sa apeleze la o firma de inchirieri atunci cand are nevoie de automobil, s-ar putea elibera foarte multe locuri de parcare si s-ar elibera multe benzi auto ocupate de masini parcate.

De asemenea, s-ar putea genera economii substantiale. Bucurestenii, platesc pentru inchirieri auto Bucuresti 10 euro pe zi, ceea ce in timp se poate dovedi mult mai economic decat achizitia propriei masini. Avantajele pot continua si se pot contura in felul urmator:

  • Eliminarea costurilor cu asigurari, taxe si reparatii. Costurile anuale platite de un proprietar auto pot ajunge la cateva mii de lei, ceea ce in timp inseamna sume consistente. Apeland la masini de inchiriat, toate acestea pot fi eliminate.
  • Eliminarea costurilor generate de locurile de parcare. Misiunea de a gasi un loc de parcare este aproape imposibila in Bucuresti. Cei care aleg sa cumpere unul nu scapa de stres, in conditiile in care se pot trezi intotdeauna cu o alta masina pe locul lor.
  • Posibilitatea de a alege de fiecare data alta masina. Oricine are momente cand ar conduce ultimul model de Mercedes, in detrimentul batranului Logan. Acesta poate sa fie inchiriat.

Ce fac cei care folosesc zilnic masina?

Este adevarat ca serviciile de inchirieri sunt cat se poate de eficiente pentru cei care folosesc masina atunci cand trebuie sa plece din oras. Cei care aleg sa mearga la munca cu automobilul, in loc de mijloace de transport in comun, ar putea avea alte solutii, cel putin la fel de inteligente. Cateva orase din Germania au implementat deja serviciul de car sharing. Practic, in oras exista cateva mii de masini electrice, pe care le poate folosi oricine plateste un abonament.

Pana sa se ajunga acolo insa, exista si varianta taxiurilor, a aplicatiilor precum Uber si a mijloacelor de transport in comun, care sunt mai ieftine, mai rapide (in majoritatea cazurilor) si mai prietenoase cu orasul si cu mediul inconjurator.

Ideea de a renunta la masina proprie pentru a alege o masina inchiriata nu este una adoptata usor, insa viitorul omenirii se bazeaza pe impartirea bunurilor. Din ce in ce mai multi oameni vor renunta la a fi proprietari si vor plati abonamente pentru a utiliza un bun, iar acest lucru nu poate sa aduca decat lucruri excelente.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 × 3 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.