Ti-ai cumparat o masina veche? Pregateste-te sa ii repari sau sa ii inlocuiesti alternatorul

Piata masinilor second hand este extrem de bine dezvoltata in Romania, anual fiind achizitionate mult mai multe masini la mana a doua decat noi. Decizia de a investi intr-o masina care a fost deja rulata poate sa fie una foarte buna, insa poate sa vina si cu anumite probleme si cheltuieli pe termen lung.

Atunci cand iti cumperi masina, una dintre piesele careia trebuie sa ii acorzi atentie sporita este alternatorul. Acesta are obiceiul de a se strica atunci cand ti-e lumea mai draga si inlocuirea lui poate sa fie destul de costisitoare. Este adevarat ca exista variante precum www.reparatii-alternatoare.com prin care poti repara o astfel de piesa, insa cel mai bine este sa achizitionezi o masina cu un alternator bun, care sa nu aiba nevoie de reparatii.

Ce este un alternator?

Este o componenta care genereaza energie electrica in momentul in care masina functioneaza. Cu ajutorul acestei componente este reincarcata bateria si tot cu ajutorul ei functioneaza componentele electrice ale autoturismului. Practic, vorbim despre o piesa cu adevarat indispensabila.

Cand stii ca alternatorul are nevoie de reparatii?

Poti incepe sa cauti o firma de reparatii alternatoare sau un magazin cu alternatoare ieftine in momentul in care incarcarea bateriei nu se mai face corespunzator. Vei sti ca aceasta problema a aparut in momentul in care masina nu va mai porni cu usurinta sau in momentul in care alternatorul ajunge sa fie foarte galagios.

Daca aceasta piesa este defecta, masina va functiona o perioada pe energia din acumulator, insa odata ce aceasta este gata, toate componentele electrice se vor opri. Evident, problemele date de un alternator stricat sunt mult mai mari la o masina mai noua, care are o multime de componente electrice, decat la una ceva mai veche.

Cum te asiguri ca ai un alternator bun?

Daca nu iti doresti sa ramai dintr-o data fara energie electrica, este bine sa verifici sistemul de incarcare periodic si sa te asiguri ca alternatorul automobilului tau este de cea mai buna calitate. Majoritatea service-urilor si a atelierelor auto dispun de echipamente prin care se poate testa incarcarea si de asemenea, orice electrician auto poate sa testeze voltajul la iesire si sa-si dea seama daca totul este in regula sau nu.

Daca ai un aparat de masura, poti sa testezi chiar si de unul singur alternatorul, pentru a te asigura ca voltajul ajunge la 13.8 – 14 volti.

Cat costa sa inlocuiesti un alternator?

Faptul ca exista destul de multe companii care se ocupa de reparatii alternatoare este cauzat de costul destul de mare al unei astfel de piese. Daca vrei un alternator nou va trebui sa cheltuiesti intre 400 si 1000 de lei. In schimb, daca optezi pentru reparatii alternatoare, costul pe care va trebui sa il suporti este unul mult mai mic, de aproximativ 100 de lei.

Ceea ce este cert si trebuie sa retii in momentul in care iti cumperi o masina second hand, este faptul ca trebuie sa acorzi o atentie speciala fiecarui detaliu si fiecarei piese, mai ales atunci cand vine vorba despre piese cu o importanta foarte mare, cum este alternatorul.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Cele 9 etape ale relatiilor

Fiecare relatie este unica si se desfasoara in moduri complet diferite, in functie de persoane. Exista insa si anumite etape „standard” prin care trec cele

To do list in timpul facultatii

Desigur, fiecare isi organizeaza timpul cum crede ca ii este convenabil. Sunt insa cateva lucruri pe care ar trebui sa le iei in considerare in

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.