15 lucruri despre viata de facultate pe care nimeni nu ti le-a spus

Inainte de a incepe facultatea ar trebui sa se tina un training mai putin formal, pentru ca noii studenti sa fie informati din toate punctele de vedere. Sunt lucruri prin care o sa treci sau pe care deja le-ai experimentat in timpul facultatii si care fie te amuza, fie iti lasa o impresie nu prea placuta. Oricum ar fi, sunt bune de stiut!

1. Ai sa cheltuiesti milioane pe carti pe care probabil nici nu ai sa le citesti cap coada. Cateodata din banii de mancare.

2. In grupa o sa fie mereu o persoana care are TOATE raspunsurile! Si nu ezita sa le dea, chiar cand nu sunt cerute.

3. Simti ca nu te integrezi. Crezi ca nu esti capabil de tot ce ti se cere si probabil o sa fie totul descoperit. Toata lumea va fi dezamagita, incotro te indrepti? Nu te teme, trece! Plus, este un sentiment perfect normal.

4. Nu iti cheltui si ultimii bani! Greu are cineva sa te imprumute.

5. Niciodata la secretariat nu este o atmosfera pasnica! Mergi, fa-ti treaba si iesi in liniste, ca si cum nimic nu s-ar fi inatamplat.

6. La cantina este mereu aglomerat la ore fixe: 14.00, 16.00, 18.00. Ori pleci mai devreme de la curs, ori mai pierzi vremea 30 de minute.

7. Toate cartile de la biblioteca de care ai nevoie sunt imprumutate cand iti trebuie. Fii prevazator!

8. Nu doar ca toate cartile sunt imprumutate, dar cand gasesti una, este subliniata cap-coada.

9. Este perfect OK sa nu ai toate raspunsurile. Decat sa inventezi, este mult mai bine sa spui: “Nu am inteles prea bine, imi puteti explica?“.

10. S-ar putea sa iti eviti un anumit profesor pentru ca nu ai scris doua capitole la licenta. Apoi il intalnesti intamplator pe strada. Acum ce te faci?

11. Cand iti prezinti licenta s-ar putea sa fie in comisie si acel profesor care sare de nicaieri pe tine. Cu toate intrebarile lui dificile carora trebuie neaparat sa le dai un raspuns, te lasa absolut fara speranta. Ai citit atat, nu te lasa descurajat!

12. O sa existe intotdeauna oameni mai buni ca tine. Accepta asta si concentreaza-te pe ce iti place tie.

13. Fa intotdeauna si lucruri care nu au legatura cu studiul, altfel o iei razna. Citeste, iesi cu prietenii, aplica pentru un internship sau fii voluntar! Toate iti vor fi de folos mai tarziu.

14. La fiecare final de semestru ai sa te panichezi si ai sa crezi ca nu se mai poate asa. De data asta nu mai merge cu atata cafea si invatat noapea. Dar ai sa te descurci, cum faci mereu!

15. Poate pleci cu bani de taxi spre club, dar sunt mari sanse sa te intorci cu autobuzul de 6.00. I-ai dat pe-o bere.

Si chiar daca ti-a mai spus cineva inainte, toate lucrurile astea, din cand in cand este buna o recapitulare!

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 5 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.