Abonamente RATP de 10 lei pentru studenți

Primăria creşte subvenţia aferentă reducerilor oferite studenţilor pe transportul în comun. Este vorba despre abonamentul studenţesc, tip de abonament aprobat încă din anul 2008 şi care este valabil pe toate traseele de transport în comun.

În prezent, conform RATP, acesta are o valoare de 63 lei, 50% din bani fiind sub­venţionaţi de instituţia de învăţământ superior, 30% de Primărie şi 20% de către beneficiari. Potrivit unui proiect de hotărâre care va fi supus plenului Consiliului Local, noul abonament studenţesc are o valoare de 70 lei, în contextul în care primăria şi universităţile vor suporta fiecare câte 30 lei (42%), iar studenţii 10 lei (16%). Alături de studenţi, printre beneficiarii acestui abonament se mai numără masteranzii şi doctoranzii.

„Iniţierea proiectului de hotărâre a avut la bază întrevederile care au avut loc la sediul primăriei, în vederea îmbunătăţirii educaţiei şi integrării sociale a studenţilor“, se arată în referatul de specialitate al proiectului publicat ieri pe site-ul municipalităţii.

Întâlnirile la care fac referire specialiştii primăriei au avut loc în luna ianuarie 2016 cu reprezentanţi ai studenţilor şi ai universităţilor. În urma discuţiilor de la sediul municipalităţii, primăria a propus încă un proiect de hotărâre la CL prin care preţurile la toate tipurile de tichete de călătorie se vor reduce la jumătate pentru elevi şi studenţi.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − 2 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.