Acceseaza fonduri europene prin programul „Garantie pentru Tineret”

Statul roman si Uniunea Europeana si-au propus sa incurajeze participarea tinerilor in domenii in care se elaboreaza proiecte fonduri europene și este absolut necesar ca tinerii sa fie principalii protagonisti ai proiectelor lor participative; de aceea se incearca sprijinirea prin cat mai multe mijloace a implicarii acestora in propriile lor afaceri si dezvoltarea lor profesionala in cat mai multe domenii.

De exemplu, in unele state membre, s-au depus eforturi semnificative pentru ca proiectele să fie deschise tinerilor defavorizaţi. Programul «Envie d’agir» („Dorinţa de a acţiona”) din Franța sprijină şi recompensează primele proiecte realizate de tineri sau destinate tinerilor şi finanţează proiecte inovatoare şi creative, activităţi de voluntariat şi proiecte de antreprenoriat. În Danemarca, proiectul „Politica de tineret în municipalităţile daneze” subliniază importanţa unei implicări mai mari a tinerilor în elaborarea politicilor.

În Romania, Ministerul Muncii și Comisia Europeană au lansat o campanie de informare privind Planul de Implementare a Garantiei pentru Tineret care beneficiaza, incepand din acest an, de o suplimentare de 343 milioane de euro din fonduri europene, ajungand astfel unul dintre cele cele mai ample programe guvernamentale destinate tinerilor.

Care este obiectivul principal al programului „Garantie pentru Tineret”?

Reducerea somajului din randul tinerilor care au varsta cuprinsa intre 16 si 24 de ani prin facilitarea obtinerii de locuri de munca de calitate. Se urmareste ca tinerii carfe isi pierd locul de munca sau nu isi gasesc unul dupa ce termina studiile, sa primeasca o oferta buna, sa fie angajati, sa isi continue educatia sau sa intre ca ucenici sau stagiari. Aceast proiect va fi sustinut prin diverse forme de sprijin financiar, acordat fie viitorilor angajati, fie angajatorilor.

Ai si tu o idee geniala pentru a accesa unul dintre proiectele europene? Vezi care sunt etapele de urmat:

1. Beneficiarii eligibili completeaza cererea de finantare si anexele solicitate de Autoritatea de Management. Exista un model unic de cerere de finantare pentru toate cele trei instrumente structurale, cu anexe diferentiate pe fiecare fond in parte.
2. Cererea de finantare este transmisa Organismului Intermediar / Autoritatii de Management.
3. Se verifica conformitatea administrativa a cererii de finantare, in conformitate cu procedurile interne ale fiecarei AM.
4. După verificarea conformității administrative urmează verificarea eligibilității proiectului. Criteriile de eligibilitate a proiectelor sunt prezentate în Programul Cadru de Implementare și trebuie aprobate de către Comitetul de Monitorizare.
5. Evaluarea tehnică și financiară a proiectului.
6. Selectarea proiectului conform criteriilor aprobate de Comitetul de Monitorizare.
7. Aprobarea proiectului și semnarea contractului de finanțare.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.