Admiterea de toamnă la universităţile din Iasi

Majoritatea universităţilor de stat din Iaşi au demarat începând cu această săptămâna sesiunea de admitere din toamnă. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ au stabilit concret perioadele de admitere şi numărul de locuri pe care se pot înscrie atât absolvenţii bacalaureatului de toamnă, cât şi nehotărâţii, care s-au decis mai târziu să se înscrie la facultate.

UTI are cea mai lungă perioadă de înscriere dintre universităţile ieşene, tinerii putând să vină să-şi depună dosarele între 5 şi 18 septembrie, în timp ce USAMV primeşte dosare toată această săptămână, până pe 9 septembrie, iar UAIC închide sesiunea de înscriere miercuri.

Cele mai multe locuri bugetate scoase la concurs le are Universitatea Tehnică, un total de aproape 600, existând trei facultăţi care au în jur de o sută de locuri la buget pentru sesiunea de toamnă – Construcţii şi Instalaţii (92), Construcţii de Maşini şi Management Industrial (95) şi Textile-Pielărie şi Management Industrial (119). Automatica şi Calculatoarele, Mecanica şi Arhitectura sunt cele trei facultăţi ale UTI care nu mai au locuri la buget pentru sesiunea din toamnă, Mecanica având 50 de locuri la taxă.

În ceea priveşte aceste locuri, UTI scoate la concurs 487 de poziţii, cele mai multe fiind la Construcţii şi Instalaţii – 106 şi cele mai puţine, cu excepţia AC-ului şi Arhitecturii, care nu au niciun loc la taxă, sunt la Ştiinţa şi Ingineria Materialelor.

USAMV are un număr de 107 locuri la buget şi 145 la taxă, fiind şi 275 de poziţii pentru ID. În cazul acestora din urmă, admiterea are loc între 12 şi 26 septembrie, fiind disponibile câte 75 de locuri la Agronomie, Inginerie economică în agricultură şi Horticultură, în timp ce la Zootehnie vor fi 50.

În ceea ce priveşte UAIC, aceasta scoate 392 de locuri la buget, iar singura facultate care nu va organiza concurs de admitere este Facultatea de Drept, care şi-a ocupat toate locurile din vară.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 4 =

On Key

Citeste si

Cea mai bună veste pentru iPhone

In sfarsit, utilizatorii de iPhone pot sa stearga orice aplicatie care vine preinstalata pe telefon! Pana acum existau 32 de aplicatii venite odata cu iPhone-ul

Iași Free City Tours

În fiecare zi, de la ora 09.30, toți cei interesați de poveştile Iașului, pornesc pe traseu, însoțiți de ghizi–voluntari, de la statuia lui Al. I

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.