Admiterea studentilor straini la UMF a fost anulata

Reprezentantii Universitatii de Medicina din Iasi au decis anularea admiterii pentru anul I a studentilor straini.

Aceasta hotarare a fost luata dupa ce Marocul a cerut explicatii Ambasadei Romaniei in cazul a 45 de candidati care initial au fost admisi in cadrul universitatii, insa pe listele finale acestia au fost declarati respinsi.

Astfel, de saptamana trecuta, studentii straini nu mai pot participa la cursurile Universitatii de Medicina siFarmacie din Iasi.

O echipa de la Ministerul Educatiei, care reevalueaza toate dosarele de inscriere, peste 900, ale studentilor straini.

Totul a pornit de la 45 de marocani care nu s-au regasit pe lista studenților de la UMF Iasi. Conducerea UMF sustine ca acestia nu si-au completat la timp dosarele de inscriere, si anume nu au adus la facultate documentele originale, desi au avut doua termene la dispozitie: 10 august si 10 septembrie.

Tinerii afirma ca e vorba despre documente originale, care nu pot fi obtinute atat de repede. Acestia sustin a au achitat o parte din taxa anuala de scolarizare, de 5.000 de euro.

Conducerea universitatii a explicat ca toti banii le vor fi returnati un cazul in care studentii nu vor mai fi reinmatriculati.

 

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 14 =

On Key

Citeste si

Festivalul Luminii in Iasi

Festivalul Luminii este organizat în fiecare an în mai multe locații din România, cu scopul de a crea un spațiu liniștit, de deconectare a participanților

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.