Aplicatii utile pentru tine!

Trăim într-o eră a tehnologiei avansate: folosim smartphone-uri, tablete, citim cărți de pe diferite dispozitive, suntem dependenți de informație și vrem să o împărtășim cu prietenii de pe rețelele de socializare. Zilnic folosim touchscreen-ul și pierdem ore întregi vizionând clipuri, urcând poze și citind bloguri, dar nu numai atât. Studenții dar și elevii sunt foarte avantajați de acest lucru, deoarece acum totul este accesibil la un singur click: cursuri, știri, divertisment, socializare.

Printre cele mai utile aplicaţii mobile educative pentru aceștia se numără cele dedicate matematicii, fizicii sau chimiei, care reunesc o serie de formule şi exemple de calcule şi care permit realizarea de exerciţii direct pe telefonul mobil.

Cei care nu au scăpat de matematică nici la facultate se vor bucura când vor afla că există Math Formulas, o aplicație care cuprinde peste 100 de formule matematice, însoțite de exemple. Pentru cei care doresc realizarea de exerciţii direct pe telefonul mobil, The Phone Geeks recomandă aplicaţia Math Workout, care permite efectuarea de operaţii aritmetice, corectura acestora, dar şi realizarea de grafice despre progresul înregistrat de utilizator într-o anumită perioadă de timp.

Studenții de la chimie au la dispoziție aplicația Elements – Periodic Table (tabelul lui Mendeleev însoțit de explicații și ilustrații), dar și The Chemical Touch.

Pe langa aplicațiile dedicate științelor exacte, elevii și studenții mai pot utiliza și enciclopedii precum: Wolfram Alpha sau Mobile Wikipedia. De asemenea, în studiul limbilor străine servicii precum Google Translate sau aplicațiile English Grammar și French Grammar pot ușura procesul de învățare.

Tot la același capitol, putem discuta și despre aplicațiile menite să ajute la prelucrarea și transferul documentelor: Camscanner, Kingsoft Office sau Dropbox sunt doar câteva dintre ele.

Din păcate, multe dintre aceste aplicații educative nu se bucură de prea mare atenție din cauza faptului că majoritatea device-urilor mobile, fie smartphone-uri sau tablete sunt încă asociate strict cu ideea de divertisment.

Sursă foto: studentie.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − ten =

On Key

Citeste si

Cinci coafuri simple de vara

Chiar daca vremea nu pare sa spuna asta, in curand vara isi va intra in rol si ne vom bucura de temperaturile crescute… Eventual undeva

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.