Atelier ”Stăpânește secretul comunicării” la Biblioteca ”Gheorghe Asachi” Iași

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași organizează în perioada iulie – august 2016 atelierul de lucru cu tema „Stăpâneşte secretul comunicării”. Atelierul este structurat pe șase module, se adresează tuturor celor care doresc să-și îmbunătățească tehnicile de comunicare, dar și o înţelegere mai bună a comportamentului uman. Vom discuta despre: cum ne dăm seama ce gândeşte interlocutorul, doar din indiciile oferite de limbajul corpului său; cum să ne folosim eficient vocea; care este cea mai importantă întrebare atunci când dorim să ne relaționăm cu cei din jur; de ce uneori suntem înțeleși greşit atunci când comunicăm; cum recunoaștem tipul de comunicare preferat al celui cu care vorbim.

Cele șase module se vor desfășura o dată pe săptămână, începând cu 5 iulie 2016, de la ora 18.00, la Sala de lectură și vor avea o durată de 2 ore fiecare; participarea este gratuita. Temele cuprind comunicarea nonverbală, paraverbală, verbală și tehnici de comunicare și sunt structurate după cum urmează:

  1. Limbajul corpului– Cum ne dăm seama ce gândeşte, dacă nu vorbeşte? Descifrarea corectă a indiciilor limbajului corpului.
  1. Vocea ca instrument de influenţare a comunicării. Tonul, ritmul, volumul, modularea, accentul, pauza, dicţia. Cum anume folosim aceste elemente pentru a capta atenţia şi a conduce discuţia spre obiectivul dorit.
  1. Procesul comunicării. Conștientizarea proceselor care au loc în timpul comunicării.

–  exerciţii de conştientizare a propriilor bariere şi găsirea celor mai potrivite soluţii pentru înlăturarea lor;

– (mod de formulare a feedback-ului)  – cum putem prezenta ceea ce gândim fără a răni sentimentele celor din jur.

  1. Arta de a întreba– Cine întreabă, conduce discuţia. Ce fel de întrebări folosim pentru a obţine informaţiile dorite? Vom formula, reformula, readapta întrebările pe care le folosim în viaţa de zi cu zi pentru a obține informațiile dorite.
  1. Tipuri de comunicatori– vizuali, auditivi, kinestezici – VAK. Descoperim modalitatea preferată de receptare, stocare, reactualizare, decodificare a informației şi o înţelegem pe a celorlalţi.
  1. Abilităţile sociale –componente ale inteligenţei emoţionale: ascultarea activă, intrarea în raport cu ceea ce simt ceilalţi, asertivitatea.

Atelierul va fi susținut de Gabriela Taşcă, consilier de dezvoltare personală și formator, având o experienţă de 25 de ani în domeniul relaţiilor cu clienţii.

Atelier ”Stăpânește secretul comunicării” @ Biblioteca ”Gheorghe Asachi” Iași

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

nineteen − 3 =

On Key

Citeste si

Burse in Germania pentru Cuza

Profita de anii studentiei si aplica la cat mai multe burse pentru o experienta internationala. Din fericire, universitatile din Iasi iti ofera aceasta posibilitate, tot

Ajută-l pe Radu!

La 17 ani, Radu vrea să trăiască fără să fie o povară pentru ceilalți. Are un singur gând de dimineață până seara: că ar vrea

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.