Avantaje si dezavantaje ale vietii de camin

Daca esti la facultate in alt oras sigur te-ai lovit de problema caminului. Sa alegi locurile puse la dispozitie de universitate sau sa iti cauti singur noua casa?


In ceea ce priveste avantajele, caminul este un spatiu perfect pentru a-ti crea povesti de spus nepotilor. Cunosti oameni noi, le afli experientele de viata si legi prietenii. Daca pana acum erai mai retras, acum vrei nu vrei devii sociabil. Nu poti locui cu alte persoane in camera si sa nu scoti o vorba.

De asemenea, destul de des se lasa cu petreceri. Poate nu la tine in camera, dar la vecini sau in fata caminului. Oamenii canta la chitara, spun bancuri sau alte activitati…. in functie de party si de invitati. Ce e drept, astfel de nopti sunt unice.

Costurile sunte destul de scazute, in comparatie cu gazda sau chiria. Incepand de la 100 de RON iti poti asigura un acoperis deasupra capului si momente de neuitat. De asemenea, toate treburile casnice se impart, in functie de cate persoane sunteti intr-o camera. Cu cat mai multi, cu atat mai putine responsabilitati.

Campusul este un loc amenajat pentru ca tu sa ai si spatii adecvate studiului. Prin camine gasesti o sala de lectura in care este mereu liniste, deschisa 24 din 24. In apropiere se afla mai mereu cate un xerox cu preturi destul de mici, pentru cand ai ceva nou de subliniat.

Cand cineva primeste pachet, se bucura de obicei toata lumea din camera. Asta daca nu ai nimerit cu cineva care nu vrea sa imparta… Totusi, daca iti este pofta, sigur se indura si de tine.

Dezavantajele apar de obicei daca nu stabiliti reguli inca de la inceput. E posibil ca ceilalti colegi sa nu aiba ore de dimineata si sa aiba chef de stat la taclale, iar pe tine sa te deranjeze susotelile. De asemenea, te pot trezi daca ei pleaca la 8.00 si se pregatesc zgomotos.

Toate acestea se pot rezolva foarte simplu printr-o discutie. Cu siguranta ca si ei isi doresc un mediu in care sa se simta bine.
E greu sa ai intimitatea cand mai locuiesti cu cineva. In fiecare secunda esti expus privirilor colegilor, dar dupa un timp te vei obisnui si nici nu vei mai observa. De asemenea, poate nu ai mereu chef de vorbit sau raspuns la cine stie ce intrebari, insa pastrand respectul va trebui sa fii prietenos.

Fiind un spatiu in care locuiesc foarte multi studenti, s-ar putea sa nu fie mereu foarte curat. Cel putin in spatiile comune, cum ar fi bucataria.

Sursa foto: www.outreach.olemiss.edu

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.