Bike-sharing în Iași! Stații automatizate de închiriere a bicicletelor

Municipalitatea a demarat un studiu pentru proiectarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană: iei o bicicletă dintr-un centru situat într-un cartier şi o predai la alt centru, în alt cartier.

În acest sens, Primăria a contractat compania Urban Scope SRL, iar principalul obiectiv al documentaţiei constă în identificarea unor soluţii optime de transport public utilizând infrastructura existentă pe piste pentru biciclete şi bike-sharing. Contractul a fost semnat în această săptămână, iar firma va încasa suma de 110.000 lei.

„Soluţia proiectată va ţine cont de proiectele prioritare ale beneficiarului stipulate în strategia integrată de dezvoltare urbană şi planul de mobilitate urbană durabilă. Soluţia de bike-sharing, utilizarea staţiilor automatizate de închiriere a bicicletelor pentru transport public, conţine toate elementele necesare pentru realizarea unui sistem alternativ de transport public“, se arată în oferta Urban Scope SRL transmisă Primăriei.

Sistemul ar urma să aibă în componenţă, printre altele, terminale de închiriere automate, staţii inteligente de predare şi preluare a bicicletelor, biciclete mecanice cu computer de bord, biciclete electrice inteligente prevăzute cu computer de bord, sistem integrat software şi hardware de gestiune şi comunicaţii, modul de comunicaţii pentru integrarea elementelor din teren sau un modul de management operaţional, mentenanţă şi service.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + 9 =

On Key

Citeste si

Cele mai periculoase poduri din lume

Ne-am obisnuit cu opulenta si ingineriile sofisticate dupa care au fost construite unele dintre cele mai impresionante poduri ale lumii moderne. Pentru a traversa canioane

Se redeschid centrele StudentObike

Asociația Green Revolution și Raiffeisen Bank anunță deschiderea în Iași și în orașele din țara a sezonului de toamna al studentObike 2016, proiectul anual de

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.