Candidatură surprinză pentru șefia Universității Cuza

Perioada 25 ianuarie – 29 ianuarie 2016, este o perioadă destinata depunerii candidaturilor pentru pozitia de rector – Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Prima candidatura este una surprinzatoare: conf. univ. dr. Adrian Muraru, de la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social Politice.

Contactat telefonic de reporterii presei locale, Muraru a recunoscut ca si-a depus dosarul pentru a intra in cursa pentru sefia institutiei insa a precizat ca, pana la finalizarea perioadei destinate depunerii candidaturilor (29 ianuarie – n.r.) nu va face declaratii pe aceasta tema.

„La acest moment nu comentez absolut nimic. Daca Biroul Electoral Central al UAIC v-a confirmat ca mi-am depus candidatura, inseamna ca asa este. Avand in vedere ca exista o procedura interna in universitatea noastra, pana vineri, 29 ianuarie 2016, prefer sa nu ofer mai multe informatii”, a transmis profesorul Muraru.

Pe de alta parte, de precizat ca, acesta a fost licentiat in Filosofie – 1998, Filologie clasica – 1999 si Filologie romaneasca in 2001. El este si absolvent al masteratului de Filosofie in 1999. De asemenea, conf. univ. dr. Adrian Muraru detine, din 2004, o diploma de doctor, tot in Filosofie. Are studii postdoctorale la Colegiul Noua Europa din Bucuresti si Academia Romana, filiala Iasi. Este membru in mai multe colective de cercetare finantate prin granturi nationale. A publicat o carte de autor, mai multe traduceri si editii de text. Coordonator al colectiilor „Traditia crestina”, „Antiqua et Mediaevalia”, impreuna cu prof. univ. dr. Lucretiu Barliba la Editura UAIC. Coordoneaza Centrul de editare si traducere „Traditio”, in cadrul Departamentului de cercetare interdisciplinar – domeniul socio-uman al Universitatii Cuza. In CV-ul sa sunt incluse si stagii de predare, cercetare si documentare in: Grecia, Germania, Elvetia si Japonia.

Pe4 februarie trebuie sa aiba loc primul tur pentru alegerea noului rector de la Cuza. Aici, daca prezenta la vot nu va fi de minimum 50 la suta plus unu din cei cu acest drept, alegerile se vor relua pe data de 11 februarie. In continuare, daca nici la acest tur de scrutin, indiferent de numarul celor cu drept de vot prezenti, un candidat nu va obtine minimum 50 la suta din voturile exprimate atunci, pe data de 19 februarie se va mai derula un ultim tur de scrutin de alegere a rectorului unde, indiferent de numarul celor prezenti la vot, va fi ales rector cel care intruneste cele mai multe voturi din totalul celor exprimate si valabile.

Peste toate acestea, pana la acest moment, si-au anuntat oficial candidaturile la sefia Universitatii Cuza urmatorii:  prof. univ. dr. Tudorel Toader, decan al Facultatii de Drept si judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), decanul Facultatii de Filosofie si Stiinte Social- Politice, prof. univ. dr. Nicu Gavriluta si prof. univ. dr. Codrin Liviu Cutitaru, decan al Facultatii de Litere.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.