Cat conteaza stilul tau de invatare

Fiecare student are propriul sau stil de a invata, modul in care el ajunge cel mai repede sa isi insuseasca informatiile. Conform unor studii recente, rezultatele ar fi mult mai bune la examene daca fiecare s-ar plia pe stilul care i se potriveste!


1 Stilul analitic sau secvential
Acestor persoane le place sa invete pe bucati, sa priveasca totul in mod rational, cautand un raspuns logic. Pentru stilul acesta de invatare se potrivesc: structurarea informatiilor, indicatiile clare, separarea textului in mai multe parti.

2 Stilul global
Cand cei cu acest stil de invatare citesc lucruri noi, le place sa stabileasca legaturi, sa faca anumite conexiuni. Ei vor raspunde emotional in fata problemelor. Pornind de la o idee, ajung sa ii descopere toate partile componente.
Pentru a putea invata mai usor, aceste persoane trebuie sa isi creeze propriile pareri sau impresii asupra unui subiect, sa caute exemple, sa faca rezumate si sa foloseasca imaginile.

3 Stilul vizual
Aceste persoane se bazeaza foarte tare pe memoria vizuala, pe tabele si pe culori. Mai usor se asimileaza informatiile prin copierea lor, prin notite si prin folosirea markerelor.

4 Stilul auditiv
Cel mai usor o informatie este retinuta de cei cu un astfel de stil de invatare, atunci cand ea este spusa si auzita de cel caruia i se adreseaza. Indicatiile verbale sunt cele mai usor de inteles, la fel si explicatiile.
Pentru imbuntatirea stilului de invatare aceste persoane pot sa se alature unui grup de discutii, sa urmareasca filme sau sa inregistreze notitele predate de profesor.

5 Stilul chinezesc sau tactil
Experimentarea cator mai multe lucruri este cheia de a invata mai usor pentru aceste persoane. Ele studiaza eficient daca citesc „pe bucati”, studiaza impreuna cu prietenii sau apeleaza la jocuri de memorie.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =

On Key

Citeste si

Dulciuri la Bojdeucă

Sâmbătă, 31 octombrie, începând cu ora 10:00, la Muzeul „Ion Creangă” se va desfășura evenimentul „Dulciuri la Bojdeucă”, organizat de Camera Agricolă Județeană Iași și

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.