Ce cred pisicile despre noi?

Estimările arată că pisicile sunt preferatele oamenilor atunci când vine vorba despre alegerea unui animal de companie, fiind de 3 ori mai multe decât cățeii. Totuși, sunt o mulțime de lucruri pe care nu le știm despre ele, inclusiv ce cred ele despre stăpânii lor.

John Bradshaw este un cercetător de la Universitatea din Bristol care studiază comportamentul pisicilor. Iar după ce a observat comportamentul acestora timp de mai mulți ani, a putut trage o concluzie care este puțin surprinzătoare: pisicile nu pot înțelege oamenii atât de bine pe cât o fac câinii. Cu toate aceste, iubitorii de pisici le apreciază pentru celălalte calități pe care acestea le au, iar dacă vrei să îți aduci una din străinătate, poți apela la site-ul online: http://www.transport-pisici.net

În primă fază, John Bradshaw a observat grupurile de pisici pentru a vedea cum interacționează una cu cealaltă și cum își organizează grupurile sociale; le-a urmărit în mediu natural, dar și în adăposturi special amenajate. Momentul interesant este când o nouă pisică își face apariția în grup, iar celelalte pisici își schimbă comportamentul una față de cealaltă, dar și față de nou-venită.

Bradshaw le-a studiat comportamentul în mai multe ipostaze, dar cele mai interesante rezultate le-a obținut când le-a lăsat să se joace cu diverse jucării sau când le-a studiat în diferite momente ale zile. Într-o fază ulterioară, el a studiat atașamentul și comportamentul pisicilor față de stăpânii lor.

Față de câini, care interacționează cu stăpânii lor mult mai profund și își schimbă comportamentul în momentul în care trebuie să “socializeze” cu alte persoane, pisicile se comportă la fel. Se comportă la fel cu oameni diferiți, iar lucru cel mai curios este că se comportă la fel și cu celalalte pisici. Conștientizează că oamenii sunt mai mari și diferiți de ele, dar comportamentul lor este exact același când vine vorba de oameni, stăpâni sau alte pisici.

Cercetătorul britanic a ajuns la concluzia că pisicile ne consideră niște pisici mai mari, și se comportă cu oamenii la fel cum se comportă cu o altă pisică, nefiind influențate de faptul că oamenii se consideră stăpânii lor.

Ți se par interesante pisicile studiate? Ești la un click distanță de un transport pisici Anglia. Comportamentul lor nu este dificil, și ele pot fi dresate; de fapt, pot fi învățate ce nu au voie să facă.

 

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 4 =

On Key

Citeste si