Ce inseamna de fapt facultatea fara diploma de BAC

Ministerul Educatiei a decis faptul ca persoanele care nu au diploma de Bacalaureat se pot inscrie la facultate. Ordonanta de urgenta a fost adoptata de Guvernul Ponta in iunie si aduce 97 de modificari la Legea Educatiei Nationale.

Aceasta decizie vine in mod special in intampinarea facultatilor private, al caror numar de inscrisi a fost in contua scadere. Conform noii ordonante colegiilor ii vor primii pe tinerii fara Bac in baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministerului educatiei.

Conform Ministrului Educatiei, Remus Pricopie: „Nimeni nu se poate inscrie la facultate si nu poate dobandi statutul de student fara diploma de Bacalaureat”. Cei care au picat examenul nu vor avea statut de studenti. Sintagma de „colegiu” care apare in ordonanta se refera la „scoala postliceala”, doar ca aceasta forma de invatamant va putea fi organizata si de universitati.

Persoanele din invatamantul tertiar nonuniversitar se pot transfera daca promoveaza examenul de Bac pana la finalul primului an de studiu, direct in anul doi de facultate. Astfel, un an de postliceala va echivala cu unul de facultate.

Sursa foto: warnet.ws

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.