In ce orase platesti cel mai mult pentru cazarea la camin

Conform Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) taxele la camin cresc exponential de la un la altul si solicita Guvernului marirea bugetului acordat educatiei. Aceasta asociatie a lansat un studiu in care sunt mentionate valorile taxelor pentru cazare in cazul a 21 de universitati din Romania.

Conform ANOSR multe dintre preturi sunt nejustificate, la limita legii sau chiar ilegale. Potrivit citarii stirileprotv.ro, taxele de scolarizare au crescut chiar cu 81% la multe dintre institutii, studentii fiind nevoiti sa acopere slaba finantare de la minister.

„Daca la Universitatea Romano-Americana specializarea Drept e taxata cu 2.000 de lei, la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca acelasi program de Drept e taxat cu 3.600 de lei. De asemenea, diferentele de la o universitate la alta pentru taxele platite la specializari ca Economie, Psihologie sau Automatica si Calculatoare pot fi de pana la 2.000 de lei. Cele mai mari diferente sunt la specializarile de Medicina – de la 4.800 de lei la Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu pana la 9.000 de lei la Universitatea de Medicina si Farmacie «Carol Davila» din Bucuresti”, a declarat ANOSR.

In ceea ce priveste costurile de cazare in camin in universitatile romanesti, desi conditiile nu sunt intotdeauna cele mai bune, preturile continua sa creasca. „Cele mai scumpe taxe de camin sunt la Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu – 540 de lei, la Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iasi – 500 de lei si la Universitatea de Medicina si Farmacie «Grigore T. Popa» din Iasi – 450 de lei. Studentii au aratat si faptul ca pentru o camera simpla de patru persoane, unde studentii ar plati 200 de lei lunar, universitatea ar urma sa incaseze in fiecare luna aproximativ 1.200 de lei pe camera, in conditiile in care cheltuielile nu depasesc 500-600 de lei in lunile de iarna”, potrivit aceluiasi studiu.

61576902

Sursa foto: www.barfadeiasi.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 2 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.