Când ai examene de dat, proiecte de finalizat și multă materie de pracurs, cu siguranța îți vine să mănânci din ce în ce mai mult și ajungi să consumi mancare nesănătoasă. Gresit! În perioadele de stres ar trebui să acorzi multă atenție alimentației, pentru ca unele alimente chiar te pot ajuta sa manageriezi mai ușor stresul. Uite ce te poate ajuta:
- Legumele cu frunze verzi
Legumele cu frunze verzi conțin acid folic care produce dopamină, o chimicală care induce senzația de plăcere în creier, ajutându-te să te simți mai calm.
- Iaurtul
Bacteriile din intestin îţi afectează starea de spirit. Cercetările au arătat că există o strânsă legătură între intestin şi semnalele venite de la creier, de aceea, uneori, în cazuri de stres major, apar probleme gastrointestinale. Consumând probioticele din iaurt, se reduce activitatea în creier în zonele care manageriază emoţiile, inclusiv stresul.
- Afinele
Antioxidanţii şi fitonutrientii din aceste fructe de pădure te ajută să îmbunătățești răspunsul organismului la stres şi te ajută să lupţi mai eficient împotriva radicalilor liberi asociaţi stresului.
- Fisticul
Când gândurile negre îţi dau târcoale, să faci ceva repetitiv cu mâinile te poate ajută foarte mult. Mişcarea ritmică pe care o faci atunci când cureţi coajă fisticului sau a alunelor de pădure te ajută să te relaxezi. În plus, consumul de fistic duce la scăderea tensiunii arteriale şi a ritmului cardiac.
- Ciocolată neagră
O porţie mică de ciocolată neagră te ajută să îţi reglezi nivelul de stres din organism. Studiile au arătat că ciocolată neagră te ajută să reduci nivelul hormonilor stresului din organism, inclusiv a cortizolului. Antioxidanţii din ciocolată neagră ajută la relaxarea pereţilor vaselor de sânge din organism, scăzând tensiunea arterială şi îmbunătăţind circulaţia.
- Pieptul de curcan
Triptofanul care se găseşte în acest aliment ajută la producerea serotoninei, care reglează senzaţia de foame şi sentimentele de fericire şi bunăstare. Triptofanul are de asemenea efect de calmare asupra noastră.
- Somonul
Când eşti stresat, creşte nivelul hormonilor stresului din organism precum adrenalină şi cortizolul. Acizii graşi de tip omega 3 din somon au proprietăţi anti-inflamatorii care te pot ajută să contracarezi efectele negative ale hormonilor stresului.
Sursa foto: beautynfitness.net