In ce seriale se practica ce inveti la facultate

Pentru ca la facultate afli despre partea teoretica a domeniului pe care ti l-ai ales, ar trebui sa ai ocazia sa vezi si ce se intampla in practica. Daca nu te-ai angajat inca sau daca vrei sa vezi si cum fac altii, mai exact actorii, sunt cateva seriale care ti-ar putea da un mic indiciu. E foarte posibil ca realitatea romaneasca sa difere, dar cu totii putem spera!

 

1. Drept – Suits 8.8

max1344657573-front-cover
Mike Ross incearca sa fuga de un trecut mai putin curat, cand soarta i-l scoate in cale pe cel mai bun avocat din New York. Fiind un tip istet, insa fara fara facultate, el ajunge sa practice dreptul alturi de Harvey Specter. Fii alaturi de ei cand rezolva cazuri si vezi cum se descurca in fiecare situatie!

2. Medicina – Dr. House 8.6

house-md-606197l
Desi pentru medicina exista foarte multe seriale, am ales Dr. House ca fiind unul reprezentativ. In fiecare episod este prezentat un alt caz pe care antisocialul doctor il duce la bun final. Povestea nu eclipseaza prezentarea situatiei pacientilor si a rezolvarii acesteia.

3. Publicitate – Mad Men 8.7

mad men
O agentie de publicitate din 1960, oameni talentati si creativi care reusesc sa gaseasca o rezolvare briefurilor date de clienti. Personajul principal, Donald Draper, are o viata agitata si plina de neprevazut. Misterios si talentat, el este cel care pune intreaga firma in miscare. Actorii fumeaza neintrerupt, beau- pentru concentrare, desigur, iar munca frenetica incepe cu o zi inainte de deadline. Suna cunoscut?

4.Psihologie  – Lie to me 7.7

Desi este descris in numeroase locuri drept un serial ce vizeaza psihologia, are mai mult legatura cu partea ei aplicata, mai exact microexpresiile faciale. Dr. Cal Lightman si colegii sai incearca sa detecteze adevarul sau minciunile din spusele criminalilor interpretand limbajul corpului si expresiile acestora. Lightman foloseste diverse trucuri si intrebari pentru a obtine ceea ce doreste in urma interviurilor.

5. Domeniul financiar – The Apprentice 5.3

the apprentica
Este mai degraba o emisiune in care persoane concureaza pentru un post in conducerea uneia dintre companiile miliardarului Donald Trump. In fiecare episod este eliminat un concurent, prin deja specifica: “You’re fired!”. Desigur, afacerile sunt la un nivel inalt, insa de ce sa nu vezi cat de inalt?

Tu in ce domeniu te specializezi? Urmaresti un serial care sa iti arate practica?

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eighteen − one =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.