Cei mai deştepti oameni din toate timpurile!

Inginerul american Libb Thims a realizat o listă cu cei mai deştepţi oameni din toate timpurile. El a folosit ca şi criteriu de departajare faptul că aceşti indivizi au avut o aptitudine puternică, o înclinaţie majoră spre un anumit domeniu de activitate.

Acest lucru cumulat cu IQ-ul lor a dus la întocmirea listei geniilor, după metodologia Cox, care stabileşte IQ-ul unei persoane pe baza realizărilor pe care acestea le au în intervalul de 10 ani. Iată mai jos primii clasaţi în acest top:

  1. Nicolaus Copernic

IQ-ul lui oscilează între 160 şi 200 în funcţie de diferitele măsurători. Copernic a fost un matematician şi astronom polonez care a descris pentru prima oară modelul heliocentric al universului, conform căruia, soarele şi nu Pământul se află în centrul sistemului nostru solar, revoluționând astfel studiul cosmosului. Cartea sa De Revolutionibus Orbium Coelestium a fost interzisă de biserica după moartea lui în 1543. Cartea a rămas pe lista lecturilor interzise încă 300 de ani după moartea lui.

  1. Rudolf Clausius

A fost un fizician şi matematician german, cel mai bine cunoscut în lumea ştiinţei pentru descoperirea celei de-a două legi a termodinamicii. IQ-ul lui diferă între 190 şi 205, în funcţie de tipul de măsurătoare efectuat. Clausius a transformat termodinamica într-o ştiinţă, a introdus termenul „entropie” şi a dezvoltat teoria cinetică a gazelor. El a fost de asemenea unul dintre primii oameni de ştiinţă care a sugerat că moleculele sunt formate din atomi care a furnizat mai târziu bazele pentru teoria disocierii electrolitice (descompunerea moleculelor în atomi încărcaţi sau ioni).

  1. James Maxwell

Este un matematician şi fizician de origine scoţiană care a rămas cunoscut pentru formularea teoriei radiaţiilor electromagnetice. IQ-ul lui a fost estimat la 190 – 205. Maxwell este în opinia multora cel care a pus bazele teoriei cuantice şi a fost venerat de foarte mulţi savanţi din acest motiv, printre care s-a numărat şi Einstein.

  1. Isaac Newton

Fizicianul şi matematicianul englez Isaac Newton, faimos pentru legea gravitaţiei a contribuit la revoluţia ştiinţifică din secolul 17. IQ-ul lor a fost estimat la 190 – 200. Cartea să intitulată „Philosophiae Naturalis Principia Mathematica,” este considerată cea mai influentă carte din fizică şi posibil din întreagă ştiinţă. Deşi unele dintre teoriile sale s-au dovedit în cele din urmă a fi false, principiile universale ale gravitaţiei formulate de el nu au avut egal la vremea respectivă.

 

  1. Leonardo da Vinci

Pictor, sculptor, arhitect, muzician, matematician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist şi scriitor, Leonardo da Vinci a fost probabil persoană înzestrată cu cele mai diverse talente din toate timpurile. IQ-ul lui a fost estimat la 180-220. A fost unul dintre cei mai renumiţi pictori din istorie, fiind venerat în acelaşi timp pentru invenţiile lui din domeniul tehnologic: un aparat de zbor, un vehicul blindat, energia solară concentrată etc. Din păcate însă, lui Leonardo da Vinci îi plăcea să amâne tot timpul lucrurile, aşa că, puţine din proiectele sale au ajuns să fie transpuse în practică pe parcursul vieţii sale.

  1. Albert Einstein

Filozoful şi fizicianul german Albert Einstein, cel mai bine cunoscut pentru teoria relativităţii, a avut un IQ estimat la 205 – 225 în funcţie de diferitele măsurători care s-au folosit. E = mc2 a fost numită cea mai faimoasa ecuaţie din lume. Einstein a articulat principiul relativităţii şi a încercat să infirme teoria cuantică până a murit la vârstă de 76 de ani.

  1. Johann Goethe

Considerat de Einstein „ultimul om din lume care ştie totul” Goethe a fost un poet german care a fondat ştiinţă chimiei umane şi a lăsat una dintre cele mai vechi teorii ale evoluţiei. IQ –ul sau a fost estimat la 210 – 225. Este considerat a fi unul dintre cei mai mari scriitori ai literaturii occidentale.

Sursa foto: dailygenius.com

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 18 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.