Cele mai bune ore de invatat in sesiune

Pe parcursul unei zile obisnuite, fiecare dintre noi avem scaderi si cresteri naturale a nivelului de energie, iar acestea ne influenteaza capacitatea de concentrare si memorare.

Din acest motiv, s-a dovedit ca unele ore din zi sunt mai indicate pentru studiu decat altele.

Datorita faptului ca fiecare individ este unic, nu este recomandat sa iti schimbi in sesiunea ora obisnuita de mers la culcare si sa incerci sa faci nopti albe pentru ca nu iti va fi foarte mult de folos.

In schimb, iti propunem sa te regasesti in urmatorul studiu desfasurat de cercetatorii britanici. Ei au observat ca perioada optima de invatare variaza in randul tinerilor:

--> 30% din subiecti invata cel mai bine dimineata pana in ora 11. Aici intra cei care sunt alerti de dimineata, se trezesc foarte usor si abia asteapta sa sune ceasul pentru a sari din pat.

--> alti 30% retin cel mai usor dupa amiaza, intre 13:00 – 18:00. Aici se regasesc cei care se trezesc cu adevarat numai dupa ce iau masa de pranz. Nivelul lor de energie creste considerabil in aceasta perioada.

--> inca 30% invata foarte usor seara si noaptea. Acestia sunt cei care in mod normal se duc la culcare tarziu si care se bucura de linistea care se lasa peste oras dupa ora 20:00.

--> ultimii 10% nu au aratat nici o preferinta. Acestia invata oricand este nevoie la fel de usor si sunt mai degraba influentati de tabieturile si rutina proprie.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + 19 =

On Key

Citeste si

Festivalul Martisorului 2017

De peste un deceniu, la Iași, spre sfârșitul lunii februarie, se derulează Festivalul Mărțișorului, un proiect al Asociaţiei Meşterilor Populari din Moldova, în parteneriat cu

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.