Cele mai bune seriale din 2014

IMDB – cel mai mare site pentru cinefilii din toată lumea a realizat un top al celor mai bune seriale din 2014, în urma voturilor a 5000 de utilizatori! Iată lista cu primele 5, cele mai votate:

1. Breaking Bad (2008) – În centrul acțiunii este prezentat Walter White, un geniu în chimie, care a ajuns să fie doar un simplu profesor ce predă într-un liceu. El are dificultăți financiare, un fiu handicapat și o soție gravidă. La aceste probleme se adaugă diagnosticul de cancer pulmonar pe care îl primește în primul episod al serialului. Pentru a face rost de banii necesari tratamentului și a asigura viitorul familiei sale după moartea lui, White se asociază cu un fost elev, mic traficant de droguri, și începe să producă fără știrea familiei metamfetamina, un drog psihostimulant. Astfel ajunge să fie implicat în tranzacțiile și jocurile periculoase din lumea traficanților de droguri. Situația se complică și mai mult când poliția începe să investigheze cazul lui, sub conducerea lui Hank, propriul său cumnat.

2. Game of Thrones (2011) – Inspirat din celebra serie de romane Cântec de gheață și foc de George R.R. Martin, serialul de aventuri Urzeala Tronurilor se învârte în jurul Tronului de Fier și al celor șapte familii, printre care proeminente, Stark, Lannister, și Baratheon, pentru Westeros. Robert Baratheon, rege al ținutului Westeroes îi propune vechiului său prieten, Eddard Stark, să-i fie sfetnic în problemele cele mai delicate. Eddard, suspectând că predecesorul său a fost asasinat acceptă această provocare tocmai pentru a putea să-i investigheze moartea.Familia Lannister, pe de altă parte, dorește tronul și nu se sfiiește de la nimic pentru a-l obține.De cealaltă parte a mării, Viserys și Daenerys Targaryen sunt ultimii din stirpea lui Aerys cel Nebun, ucis de Robert.

3. Planet Earth (2006) – fiind un serial realizat în decursul a cinci ani, este considerat ca fiind cel mai scump serial documentar despre natură. Serialul cuprinde unsprezece episoade, fiecare oferind o privire de ansamblu la nivel mondial a unui biom diferit sau habitat de pe Pământ. La sfârșitul fiecărui episod de cincizeci de minute, o prezentare scurtă de zece minute oferă o privire din spatele camerei de luat vederi asupra provocărilor din timpul filmării documentarului.

4. Cosmos: a spacetime Odyssey (2014) – serialul este continuarea documentarului Cosmos: Călătorie în Univers creat și prezentat de Carl Sagan. Acest serial științific este prezentat de astrofizicianul Neil deGrasse Tyson, inspirat în tinerețe de Carl Sagan. Seria urmează vag formatul de 13 episoade și abordarea povestirii, dar informațiile sunt actualizate, adăugând tehnica grafică și animația modernă generată prin computere, îmbogățind narațiunea.

5. The World at War (1973) – este un serial britanic TV documentar care prezintă evenimentele din al Doilea Război Mondial. În momentul realizării sale era cel mai scump serial care a fost creat vreodată, cu un buget de 900.000 £.

Sursă foto: imdb.com

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four × 5 =

On Key

Citeste si

Festivalul Multicolor, ediția a VIII-a

Creat din dorinţa de a promova atât diversitatea culturală, cât şi cinematografia străină, Festivalul “Multicolor”, organizat de Comunitatea de Economie şi Afaceri Internaţionale (CEAI), a

Viziteaza gratuit RetroTehnica

Muzeul Științei și Tehnicii ”Ștefan Procopiu” din cadrul Palatului Culturii Iasi este în febra pregătirilor pentru noua expozitie “RetroTehnica” ce va putea fi vizitata începand

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.