Cele mai căutate posturi la șefia universităților ieșene

Dupa ce la universitatile de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa, de Arte George Enescu, cea Tehnica, respectiv de Agronomie, au fost validati noii rectori, urmeaza ca in urmatoarea perioada sa fie decisi si noii decani. De asemenea, doar la Agronomie, Arte si Universitatea Alexandru Ioan Cuza, vor fi propusi si alti prorectori. Practic, este vorba de cele mai importante pozitii de conducere din cadrul acestor institutii de invatamant superior iesean pentru urmatorii patru ani

Pentru prima data, avand in vedere noile modificari ale Legii Educatiei Nationale (LEN) din 2011, rectorii validati de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) vor decide cine va conduce destinele facultatilor pentru urmatorii patru ani. Concret, in baza Ordinului MENCS, decanii sunt selectati prin concurs public, organizat la nivelul facultatii, de catre rectorul nou-ales al universitatii.

„Au dreptul de a participa la concursul public pentru ocuparea functiei de decan persoane din cadrul universitatii sau din orice facultate de profil din tara ori din strainatate care, pe baza audierii in plenul consiliului facultatii, au primit avizul acestuia de participare la concurs. Decanul isi desemneaza prodecanii”, se stipuleaza in Ordin. De asemenea, la nivel de facultate este obligatoriu ca minimum doua persoane sa-si depuna candidatura!

„Avand in vedere ca la data de 28 martie 2016 expira mandatul vechiului Senat de la institutia noastra, pe data de 29 martie se va derula sedinta noului Senat pentru alegerea noii conduceri, inclusiv a presedintelui. Tot acum, imi voi prezenta si noua echipa de prorectori, aceasta fiind cea lansata in timpul campaniei electorale. De asemenea, marti 15 martie, intr-o sedinta a vechiului Senat urmeaza aprobarea regulamentului pentru concursul dedicat decanilor. Cu siguranta, pe data de 4 aprilie se va finaliza concursul si vor fi prezentati toti cei noi 11 decani ai facultatilor noastre”, a transmis prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, rectorul de la Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi.

„Chiar astazi (ieri – n.r.) am primit ordinul de validare din partea ministrului Educatiei. Urmeaza ca saptamana viitoare, pe 16 martie, sa se deruleze sedinta Senatului de validare a noilor prorectori. De asemenea, pe 28 martie va avea loc concursul pentru pozitiile de decani, iar pe 31 martie sa fie validati cei alesi”, a mentionat rectorul Vintu.

La decani, urmeaza ca toate Consiliile facultatilor sa ofere avizul consultativ pentru candidatii la pozitiile de decani. Oricum, pe 30 martie 2016 le expira mandatele actualilor decani, iar dupa numirea mea oficiala, voi prezenta atat noii prodecani, cat si numele noilor decani”, a tinut sa precizeze si rectorul Toader.

In final, la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu a tinut sa arate ca: „Vineri 11 martie 2016 urmeaza sa se deruleze sedinta de Senat pentru validarea concursurilor destinate functiei de decani. Oricum, pe 7 mai expira mandatele decanilor in functie, iar dupa aceasta data, sa-i validez pe cei noi”.

Sursa: bzi.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 3 =

On Key

Citeste si

Summer Dance Festival 2016

Duminică, 5 iunie 2016, începând cu ora 14:30, la Palas Mall – Atrium se va desfășura concursul de dans – formații „Summer Dance Festival”. Evenimentul

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.