Home Campus Centru de învăţare finanţat de Banca Mondială deschis la Iaşi pentru a reduce abandonul şcolar

Centru de învăţare finanţat de Banca Mondială deschis la Iaşi pentru a reduce abandonul şcolar

3 minute de citit
0
0

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” a inaugurat Centrul de Învăţare REMEDIUM – TUIASI, într-un proiect finanţat cu fonduri asigurate de Banca Mondială.

Proiectul are durata de trei ani de zile, lucrăm de aproape un an la acest centru modern de învăţare şi timp de doi ani, de acum încolo, se vor desfăşura activităţi remediale, de consiliere şi dezvoltare personală. Ne dorim ca pe măsură ce timpul trece să fie utilizat de un număr cât mai mare de studenţi din primul an, fiindcă miza acestor proiecte de tip ROSE este reducerea abandonului şcolar pentru tinerii din anul I”, a declarat prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică şi coordonator al proiectului.

Valoarea proiectului a fost de aproximativ 250.000 de euro, cu care s-a amenajat un spaţiu ultra-modern de învăţare la parterul căminelor T5-T6 din Campusul „Tudor Vladimirescu” al TUIASI.

Citeste si: 200 de angajatori din Timișoara și București recrutează intens în această toamnă

Acesta este prevăzut cu trei încăperi: una pentru activităţi dedicate învăţării şi predării, un spaţiu tip sală de lectură, care poate fi folosit şi ca o sală de training şi consiliere în grup, cât şi o sală de consiliere individuală.

Spaţiul este dotat cu zece staţii de calculator moderne pe care sunt încărcate cele mai avansate softuri existente de proiectare şi desenare, destinate în principal studenţilor de anul I. Există şi o bibliotecă ce conţine publicaţii, cărţi, manuale din străinătate pe domenii precum matematică, mecanică, fizică, existând instalate şi o serie de standuri demonstrative pentru înţelegerea diverselor fenomene fizice.

Comentarii

comments

Incarca mai multe articole
Mai multe articole scrise de Tudor Perian
Incarca mai multe Campus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − 1 =

Vezi si

Hai să căutăm pe EatyGo unde mâncăm azi ceva bun!

Au apus de mult vremurile când era nevoie să dai o mie de telefoane până să poți rezerva o…