Cheia succesului la examene: pauzele scurte si dese

Stim cu totii ca invatatul merge cel mai bine cand este acompaniat de pauze. Chiar medicii recomanda ca la 50 de minute de invatat, sa ne relaxam alte 10.

 

Ce e de facut sa iti iei putin mintea de la tot si sa te intorci mai apoi cu forte proaspete la cursuri? Nu e o buna idee sa iei pauza invatand la alta materie, nici sa stai pe internet. Iata 5 sugestii care te pot ajuta sa te de-stresezi pret de jumatate de ora!

1. Iesi la o plimbare! Sigur ai un coleg in aceeasi situatie, care locuieste prin apropiere.Faceti un mic ocol al campusului, vorbiti despre orice altceva, luati-va putin gandul de la lucru. Suna pe cineva, sunt sigura ca mai e o persoana gata sa se relaxeze!

2. Iesi la alergat! Treizeci de minute de jogging sunt perfecte pentru a te gandi la orice altceva. In plus, sportul aduce beneficii in ceea ce priveste circulatia cerebrala, crescand performantele intelectuale.

3. Stai la o terasa! Aerul curat, sau aproximativ curat, o sa iti faca bine cu siguranta. O discutie, acompaniata de o cafea sunt cheia pentru a lua o mica pauza. Plus, cofeina te va tine treaz, pentru a invata mai cu spor!

4. As fi spus o baie lunga, dar cel mai probabil solutia este: un dus lung! Lasa colegii sa astepte putin, in timp ce tu iei pauza bine meritata. Iar dusul alternativ, cu apa rece si calda, e cunoscut ca da un plus de energie si vigoare.

5. Cum putea sa lipseasca un pui de somn? Daca dormi dupa-amiaza cateva minute iti
cresc performantele si capacitatea de a invata. Chiar daca doar stai intins in pat putin timp o sa iti alungi gandurile negative si te vei ridica putin mai optimist.

Sper ca pauzele sa nu iti ocupe tot timpul. Inca putin si o sa ai toata vara inainte!Tu ce faci sa te deconectezi?

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two + nineteen =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.