Cum pastram camera de camin curata

Daca stai la camin, mai mult ca sigur te confrunti cu probleme de igiena care iti pot pune sanatatea in pericol. Convetuirea cu alte persoane are si beneficii dar si multe neajunsuri. Daca abia te-ai mutat la camin, mai mult ca sigur nu ai cea mai luxoasa camera din lume. Egrasie, mucegai, mizerie, gandaci de bucatarie sau chiar sobolani sunt doar cateva din pericolele pentru sanatatea ta.

Ce poti face in aceste cazuri? Iata sfaturile noastre :

1. Reamenajare
Cu siguranta orice student a avut un soc atunci cand s-a mutat pentru prima oara la camin. Colegii din anii terminali tind sa fie mai petrecareti decat ceilalti, asa ca o reamanajare e obligatorie. Dar nu te speria, de cele mai multe ori cateva galeti de var rezolva treaba. In cazuri extreme poti face cel mult o dezinsectie.

2. Aerisire
Nu conteaza ca ai colegi care se trezesc cand tu deja ai terminat cursurile. Dupa ce te-ai trezit deschide geamul larg si aeriseste camera. Spatiul inchis si nearisit este principala cauza a aparitiei mucegaiului. Daca totusi ai o camera cu mucegai este recomandat sa speli foarte bine cu clor.

3. Curatenie generala
Desi lenea e fratele cel mai mare al studentului, curatenia in camera ar trebui sa fie una din prioritatile principale daca tii la sanatatea ta. Un regulament de ordine interioara cu reguli clare si cu sarcini precise, v-ar putea prinde bine.

4. Plasa la geam
Foarte benefica pe timpul verii, deoarece multe boli se pot contracta de la tantari, gandaci si muste. Si chiar daca nu intri direct in contact cu aceste insecte, ele se pot aseza pe perna pe care dormi, in mancare etc. Orice facultate care se respecta ar trebui sa faca o deratizare anuala a caminelor, dar nu te baza pe asta.

Cam astea ar fi lucrurile pe care orice student ar trebui sa le faca pentru a nu isi pune sanatatea in pericol in perioada studentiei. Ai si alte idei de pastra curatenia? Spune-ne si noua printr-un comentariu.

Articol recomandat de Deratizare Bucuresti.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.