Cum să îti mentii calmul în timpul examenului?

Examenele au început pentru cei mai mulţi dintre voi. Suntem în sesiune, o perioada aglomerată şi stresantă pe care doar cei mai buni şi mai bine pregătiţi dintre voi o vor străbate fără a se simţi la sfârşitul ei cu bateriile complet descărcate. Iată mai jos câteva ponturi utile pentru a merge la examen că într-una dintre zilele obişnuite de facultate:

 

  1. Fii sigur că te-ai pregătit suficient – dacă citeşti fiecare curs după ce ţi-a fost predat și dacă îţi împărţi materia pe capitole ce trebuie parcurse în anumite intervale de timp, îţi acorzi şi o zi în care să reviziuiesti materia şi în care să îţi pui la punct capitolele la care ai dificultăţi, treburile ar trebui să mergă strună în ziua examenului.
  2. Dormi bine înainte de examen şi mănâncă un mic dejun sănătos – dacă studiezi în noaptea de dinaintea examenului în loc să dormi, rişti să nu îţi mai aminteşti ce ai învăţat pentru că te vei simţi prea obosit.
  3. Mergi pe jos până la facultate – mişcarea te ajută să te mai eliberezi de stres. Aşadar, în loc să iei autobuzul sau maşină personală ai putea pur şi simplu să faci o plimbare pentru că te vei te vei mai relaxa şi te vei concentra mai bine în timpul examenului.
  4. Ai grijă să ajungi un pic mai devreme la sala de examen – ajungând printre primii vei putea să îţi alegi locul care îţi place şi în care te vei simţi mai confortabil în timpul examenului. Dacă ajungi printre ultimii nu vei avea prea multe opţiuni în acest sens şi ai putea resimţi un discomfort legat de acest lucru.
  5. Gândeşte pozitiv – dacă îţi spui din start “nu pot să trec peste asta” îţi vei pierde din motivaţie iar nivelul tău de concentrare va fi mai mic. O mentalitate de genul “e un fleac, mă descurc eu cumva” îţi va fi de mult mai mult ajutor.
  6. Treci peste întrebări dacă e cazul – când te încurci de o întrebare la care nu găseşti niciun răspuns, treci peste ea. În felul acesta câştigi timp pentru a te concentra la celelalte întrebări. La sfârşit, dacă îţi mai rămâne timp poţi să te întorci mai relaxat la ea, ştiind că în mare ai cam rezolvat tot.

Sursa foto: www.lideruldeopinie.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − 4 =

On Key

Citeste si

Ghidul studentului Iesean

Daca nu esti din Iasi, de fiecare data cand ajungi aici realizezi ca nu esti complet pregatit. Poate nu ai luat tot, poate nu ai

Top destinatii in Moldova

Din Iasi ai multe destinatii spre care sa pornesti si multe locuri de vizitat. Ce iti ofera Moldova si unde te poti bucura de cele

Ce mai inseamna SEO in 2015?

Daca ai o afacere online cu siguranta stii ca fara optimizarea unui site e foarte greu daca nu imposibil sa ai vizitatori si vanzari. Probabil

Concurs studentesc de creatie grafică

Studenții universităților din Iași sunt invitați la crearea unui nou logo al Centrului de Reușită Universitară (CRU) al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC).

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.