Cum sa ramai motivat la ultimele examene?

La final de sesiune iti vine din ce in ce mai greu sa reusesti sa te concentrezi, afara s-a mai incalzit, iar invatatul pentru ultimele examene devine un chin.


Ce ai putea face ca sa te motivezi pe ultima suta de metri?

1.    Ai observat probabil, ca zilele trecute a fost soare si putin mai cald afara. Atunci cand vremea tine cu tine, poti sa-ti iei cursurile si sa mergi sa le citesti afara, pe o banca in parc. Te aerisesti putin si mai frunzaresti si cartile pentru ultimele examene.

2.    Daca studiatul de unul singur nu te mai tenteaza, incearca sa inveti impreuna cu alti colegi de grupa sau chiar cu prietenii tai. Vei observa ca printre acestia sunt cativa care au inteles mai bine unele capitole din materie si iti pot oferi explicatii mai simple, comparativ cu termenii tehnici din carti.

3.    Ramai motivat gandindu-te mereu care este scopul pe care doresti sa-l indeplinesti in aceasta sesiune. Vacanta e la cateva zile distanta, deci fa un ultim efort si termina-ti cu bine examenele.

4.    Inconjoara-te de persoane care te sustin, te apreciaza si iti cunosc obiectivele pe termen lung. Incearca sa suni o prietena care stii sigur ca te va incuraja, iar discutia cu ea iti va da energie sa mergi mai departe.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Cat costa sa repari un iPhone 6

Inainte de a-ti cumpara un iPhone 6 fara sa ai garantie ar trebui sa iei in considerare cheltuielile considerabile care te asteapta in caz ca

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.