Cum să studiezi mai eficient în 2015

A început un nou an și ca la fiecare început îți faci promisiuni ca vei excela și că vei da tot ce e mai bun în perioada examenelor de la facultate. În acest sens ai nevoie de o strategie, de un program bine organizat de studiu, de o bună înțelegere a modului în care funcționează memoria și de a prioritiza înțelegerea materiei de studiu. Astfel trebuie să:

1. Pui accentul pe noțiunile de bază – acordă o mare atenție înțelegerii materiei pas cu pas pentru că în timp ce progresezi cu învățatul nu vei întâmpina dificultăți pe parcurs. Prin urmare, un curs, o materie, trebuie privită ca un lanț căruia, dacă îi lipsește o za, acesta nu va mai funcționa.

2. Culegi informațiile generale și organizezi informația încă de atunci de când este predată de profesor folosindu-te de scheme simple.

3. Ai grijă de corpul tău – trebuie să ai suficientă grijă de corpul tău: mănâncă, dormi și fă cât mai multă mișcare. Dacă ești odihnit, mănânci echilibrat și faci și puțină mișcare, corpul și mintea ta vor fi în formă, iar materialul de studiu nu va părea un calvar.

4. Organizează-ți programul – fixează ora de trezire, de masă, de mers la cursuri, de studiu individual și respectă-ți programul stabilit. În zilele în care ai foarte mult timp liber și niciun examen prin preajmă, ai putea să îți rezervi o oră-două pentru a citi cursurile sau pentru a face scheme ajutătoare.

Sursă foto: adevarul.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 5 =

On Key

Citeste si

Sărbătorile Iașului 2016 – Program

Municipalitatea a făcut public programul complet al Sărbătorilor Iașului, editia 2016. Evenimentele religioase vor fi separate de cele laice iar editia din acest an aduce

Studenții UAIC își aleg reprezentanții

În această perioadă se aleg noii studenți reprezentanți în Consiliile Facultăților și Senatul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Calendarul alegerilor 11-15 ianuarie: depunerea candidaturilor

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.