Curs gratuit despre elaborarea unei lucrari de licenta

Centrul de Documentare Europeană „Jean Monnet” din cadrul Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează cursul gratuit ,,Pași în elaborarea lucrărilor de diplomă” pentru studenții care doresc să elaboreze lucrări ce abordează teme legate de Uniunea Europeană.

Cunoștințele dobândite în cadrul acestui curs vor permite studenţilor să înțeleagă, pe de o parte, mecanismul prin care se realizează o cercetare, iar pe de altă parte, cerințele unei lucrări academice. De asemenea, aceştia vor învăța care sunt elementele de care se ţine cont în alegerea unei teme de studiu, de ce este importantă analiza cantitativă şi cum se aplică aceasta în diverse studii, cum se interpretează rezultatele unei cercetări proprii sau din literatura de specialitate.

În scopul de a realiza o cercetare corectă, bine documentată, pe diferite teme, studenţii vor învăța în cadrul acestui curs cum se utilizează analiza calitativă; pentru a stabili un numitor comun al abordărilor teoretice existente în literatură se va folosi analiza comparativă; inducţia și deducţia pentru a genera ipoteze de lucru, testarea și validarea acestora etc. Informațiile obținute în urma cercetării calitative vor reprezenta punctul de plecare în realizarea unei cercetări cantitative (bazată pe date statistice, cuantificabile).

Întrebări la care îşi propune să răspundă acest curs sunt următoarele:

– De unde colectăm informaţiile necesare elaborării lucrărilor de licenţă?

– Cum ne asigurăm de veridicitatea datelor culese?

– De ce este importantă analiza calitativă/cantitativă pentru student?

– Cum formulăm ipoteze de lucru, necesare în lucrările de diplomă?

– Cum testăm ipotezele pentru a vedea dacă acestea se confirmă sau nu?

– Cum interpretăm rezultatele obţinute?

– Ce elemente includem în prezentarea lucrării de licență?

Persoanele intersate să participe la acest curs trebuie să completeze, în perioada 18 – 30 noiembrie 2015, un formular de înregistrare ce este disponibil pe pagina web www.cde.uaic.ro. Persoanele selectate vor primi un mesaj de confirmare prin e-mail în data de 1 decembrie 2015.

Absolvenții cursurilor vor primi un certificat de absolvire.

Curs gratuit despre elaborarea unei lucrari de licenta ce abordează teme legate de Uniunea Europeană

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 1 =

On Key

Citeste si

Evenimentele acestui week-end la Palas

Vineri, 23 septembrie 2016, de la ora 19.00, în Atrium, week-end-ul debuteaza cu un concert inedit. „Tango Simfonic” este un spectacol care combină virtuozitatea muzicii

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.