Dacă vrei să te înscrii la facultate și nu ai bani, te ajută statul

Statul român va face un împrumut la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în valoare de 200 de milioane de euro, pentru implementarea unui program care să încurajeze absolvenții de liceu să urmeze o facultate sau o școală postliceală.

Împrumutul va avea o perioadă de implementare de 7 ani și va fi acordat pentru 20 de ani, rambursabil într-o singură tranșă, la 1 noimebrie 2034.

Prin intermediul acestui program este vizată stimularea absolvenților de liceu de a-și continua studiile, prin „intervenții la nivelul școlilor (asigurarea de granturi, ore de remediere și tutoriat, consiliere, meditații, activități extracurriculare), intervenții sistemice (revizuiri ale programei școlare, formarea cadrelor didactice, îmbunătățirea condițiilor de predare), precum și intervenții la nivelul universităților și programe de vară, vizând sprijinirea studenților cu risc de abandon”, potrivit unor surse.

Sursa foto: vwingsgroup.com

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two × five =

On Key

Citeste si

The Color Run Iași

Pregătește-te să visezi în culori! Pentru prima dată, orașul Iași este pe harta locațiilor The Color Run România. Pe 24 iunie 2017, de la ora

Alegeri pentru șefii de cămine la UAIC

Reprezentanții studenților în Senatul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași anunță organizarea alegerilor pentru șefii de cămine din complexurile studentești ale UAIC, în perioada 26-30

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.