Declarațiile Președintelui de Ziua Unirii

Ziua Micii Uniri i-a adus la Iaşi pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe premierul Dacian Cioloş. Prezente au fost şi autorităţile de peste Prut, în persoana lui Dorin Chirtoacă, dar şi parlamentarii ieşeni. Discursurile s-au bazat pe promisiuni legate de autostradă, pe situaţia critică de la Chişinău şi pe alegerile ce vor avea loc în acest an. Acestea au fost, în schimb, umbrite de huiduielile foştilor muncitori de la combinatul Fortus.

24 ianuarie a adunat în Piaţa Unirii din Iaşi aproximativ 10.000 de ieşeni. Sărbătoarea naţională i-a adus la Iaşi şi pe cei mai importanţi oameni ai statului: preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş. Primul care a luat cuvântul pe scena din Piaţa Unirii a fost însuşi preşedintele. Acesta a citit pagini întregi de discurs, care pe lângă istoria evenimentului, conţinea şi mesaje politice clare, precum şi promisiuni. Preşedintele a insistat pentru câteva minute pe alegerile care vor avea loc în acest an.

 ‘’Cred că cetăţenii noştri îşi doresc lucruri simple de la politicieni: să se ţină de cuvânt, să îşi pună puterea şi priceperea în slujba interesului public şi să respecte legile. Partidele au ocazia să probeze că au înţeles aceste lucruri, prin modul de conduită, prin oamenii pe care îi vor propune în competiţiile politice şi prin acţiunile lor din acest an. Cei care se vor antrena în bătăliile electorale trebuie să îşi amintească, dincolo de culoare politică şi interese, că avem acelaşi obiectiv – binele oamenilor pe care îi reprezentăm. Sper că vom avea un an electoral decent, în care tenacitatea, munca şi profesionalismul vor câştiga’’, a rostit preşedintele Klaus Iohannis, pe scena din Piaţa Unirii.

Deşi nu a insistat asupra unui proiect mult discutat şi râvnit de ieşeni, autostrada Iaşi-Târgu Mureş, preşedintele a promis la rândul său că va avea în vedere această investiţie.

’Sunt convins că le putem corecta şi gestiona împreună, prin muncă, seriozitate şi prin dorinţa de a lăsa o ţară mai bună generaţiilor viitoare. Spre exemplu, Moldova suferă încă din cauza decalajelor economice. O autostradă care să lege Moldova de restul ţării şi de Europa ar aduce numeroase beneficii, iar în perioada următoare acest proiect ar trebui să devină prioritar’’, a mai spus preşedintele Klaus Iohannis.

Sursa: adevarul.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.