După abonamentele RATP de 10 lei, studenților li se pregătesc carduri de facilităţi

„Cardul studenţesc este o formă de legitimare la mediul academic prin care ei pot beneficia, pe lângă facilităţile date prin lege la transport, de acces în diverse spaţii publice, cum ar fi în muzee, stadion, biblioteci şi altele“, spune primarul.

Autorităţile locale şi universităţile pre­gă­tesc introducerea unui card pentru studenţi. Măsura vizează acordarea mai multor facilităţi studenţilor, a susţinut ieri primarul interimar Mihai Chirica, după o întâlnire cu reprezentanţi ai beneficiarilor şi ai instituţiilor de învăţământ superior.

„Iaşul care este preponderent academic are nevoie să intervină şi mai mult în stimularea mediului studenţesc, tocmai din dorinţa de a atrage un număr şi mai mare de studenţi. Cardul studenţesc este o formă de legitimare la mediul academic prin care ei pot beneficia, pe lângă facilităţile date prin lege la transport, de acces în di­verse spaţii publice, cum ar fi în muzee, stadion, biblioteci şi altele“, a declaratprimarul interimar.

Edilul a adăugat că un astfel de proiect ar putea fi implementat la sfârşitul lunii martie. Chirica a mai subliniat că introducerea cardului studenţesc vine şi în contextul în care, în ultima perioadă, s-a constatat o tendinţă a studenţilor de a migra spre alte zone universitare din ţară.

În ultima lună, primăria a promovat alte două proiecte privind acordarea de facilităţi studenţilor. Ambele fac referire la reduceri pe transportul public în comun. În primul rând, este vorba despre reducerea la jumătate a preţului la toate tipurile de tichete de călătorie(măsură care urmează să fie aplicată şi în cazul elevilor) şi, în al doilea rând, creşterea subvenţiei pentru abonamentul studenţesc.

În ultimul caz menţionat, în prezent, municipalitatea asigura 30% din preţul abonamentului, respectiv circa 19 lei, dar, după aprobarea proiectului de hotărâre în plenul Consiliului Local, subvenţia pe fiecare abonament studenţesc ar urma să ajungă la 30 lei. Spre diferenţă, în cazul altor categorii de be­neficiari de reduceri pe transport public (pensionari, persoane cu handicap etc.), primăria subvenţionează 100% abonamentul lunar (70 lei).

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × one =

On Key

Citeste si

Grădina Botanică va avea un auditoriu

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi va efectua primele mari lucrări de organizare şi de amenajare a spaţiului din Grădina Botanică din ultimii zece ani.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.