Esti de acord ca profesorii universitari sa fie mai exigenti?

Daca te numeri printre studentii care au ca scop doar obtinerea notei 5 ar trebui sa te ingrijorezi. Daca pana acum profesorii lasau foarte greu repetenti datorita faptului ca pierdeau bani, incepand din toamna acest lucru nu se va mai intampla.

Incepand cu anul universitar 2012-2013, profesorii vor putea fi exigenti si tria studentii silitori de cei lenesi

si chiulangi fara sa se teama ca eliminarea unuia va determina reducerea finantarii facultatii, scrie Evenimentul Zilei. Universitatile romanesti vor beneficia de aceeasi finantare din partea statului, indiferent de numarul de studenti.

„Pana acum, exista o presiune foarte clara. Profesorii aveau o strangere de inima sa lasa repetenti studentii, pentru ca se gandeau din ce-si platesc salariul, asa din 4 faceau imediat un 5″, a declarat Catalin Baba, ministrul Educatiei, intr-un interviu acordat EVZ.

Profesorii universitari se declara multumiti de faptul ca pot avea pretentii mai mari de la studentii lor. „Cand un profesor tine exigenta la un nivel normal pentru facultatea respectiva, risca imputinarea studentilor. Faptul ca nu se pierde finantarea aduce stabilitate”, a afirmat Radu Gramatovici, profesor la Facultatea de Matematica si Informatica din Universitatea Bucuresti.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − 4 =

On Key

Citeste si

Programul Global Talent la AIESEC

AIESEC este cea mai mare organizație non-guvernamentală pentru studenți din lume, fiind prezentă în mai mult de 125 de țări și teritorii. AIESEC îți oferă

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.