Evenimentele de la Ateneu din acest sfarsit de saptamana

  1. Spectacol pentru copii „Aventurile Micului Prinț”, regia Victor Zaharia, sâmbătă, 28 ianuarie, ora 11.00, preț bilet 8 lei

Ateneul din Iași vă invită sâmbătă, 28 ianuarie 2017, ora 11:00, la spectacolul pentru copii „Aventurile Micului Prinţ”, după Antoine de Saint Exupery.

Regia: Victor Zaharia

Scenografia: Cătălin Târziu

Video Design – Andrei Cozlac, Andrei Botnaru

Muzica si sound-design – Ana Teodora Popa

Costume – Rodica Maria Eşanu

Dramaturgia – Caterina Ursu

Distribuţia: Bogdan Popa, Ovidiu Ivan, Lăcrămioara Maria Hrubaru Roată, Dragoş Stan, Tudor Alexandru

Vârsta recomandată: 7+

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri : 15 lei/ 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

2. Spectacol de teatru „Acuzat: femeia! (Sincer… te iubesc!) sâmbătă, 28 ianuarie, ora 19.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 15 lei/ 10 lei cu reducere

Publicul iubitor de comedie este chemat sâmbătă, 28 ianuarie 2017 de la ora 19.00 în această instanţă: Sala Mare de Spectacole ”Radu Beligan” a Ateneului din Iaşi, în calitate de jurat, în proces cu „Acuzat: femeia (Sincer… Te iubesc?!)”, regia Viorel VÂRLAN.

Partea citată are dreptul la un spectacol, parte a marelui spectacol în care femeia îşi înşeală bărbatul, ca răzbunare supremă. Umorul însoţeşte drama bărbatului înşelat în dragoste, transformând-o în comedia neputinţei sale.

Distribuţie:

Andrei CIOBANU

Erica MOLDOVAN

Viorel VARLAN

Ionel APETREI

Durata: 1 h 20 min

Recomandat celor peste 16 ani.

Preţul timbrului judiciar: 15 lei/10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

3. Spectacol pentru copii „Peripețiile prințesei Merida”- Trupa Marionette Show, duminică, 29 ianuarie, ora 11.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 8 lei

Merida este, după cum bine știți, o prințesă diferită. Ea refuză cu îndărătnicire să poarte rochii încorsetate, să-și prindă părul în codițe și să poarte coroniță. Mama ei însă, încearcă prin fel de fel de mijloace să o învețe să se comporte ca o prințesă adevărată. Conflictul povestioarei noastre începe atunci când între cele două se produce o ceartă, iar Merida, furioasă și încăpățânată, pleacă de la castel dorindu-și ca mama ei să se schimbe. Dacă va reuși Merida sau nu să-și schimbe mama…vă invităm să aflăm împreună!

Povestea va fi presărată cu cântece hazlii și personaje încântătoare și va fi plină de dinamism și culoare!

Prințesa Merida, alături de personajele care îi vor fi alături, va transmite copiilor faptul că trebuie să învețe să-i accepte pe cei din jurul lor chiar dacă sunt diferiți, că nu trebuie să ia decizii majore atunci când sunt supărați sau nervoși, că nu trebuie să încerce să-i schimbe pe cei de lângă ei pentru că s-ar putea să facă o mare greșeală și că trebuie să fie întotdeauna curajoși!!

Trupa Marionnette Show vă așteaptă să descoperiți „Peripețiile prințesei Merida”, duminică, 29 ianuarie 2017, ora 11.00 în sala mare de spectacole a Ateneului din Iași.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 8 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

4. Spectacol de teatru „O noapte furtunoasă” regia prof.dr. Bogdan Ulmu, duminică, 29 ianuarie, ora 19.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 15 lei/ 10 lei cu reducere

„<<O noapte furtunoasă>> – un titlu foarte cunoscut, un text montat atât de des, dar care totuși reușește să surprindă și să umple sălile teatrelor. Dincolo de apanajul colorat și pestriț al personajelor, spectacolul <<O noapte furtunoasă>>, în regia Domnului Bogdan Ulmu surprinde cu dibăcie decrepitudinea mahalalelor bucureștene. Caragiale, în contextul teatral actual, se află la granița dintre <<inovație și aberație>>. Inovația regizorală implică o bună cunoaștere și un studiu aprofundat a operei caragialene, dar mai ales o sclipire de geniu. Iar montarea regizorului Bogdan Ulmu abundă în inovații. Cât noroc că acest text a <<încăput>> din nou pe mâinile regretatului domn Bogdan Ulmu. Cu siguranță montarea sa, plină de surprize, va genera opinii <<furtunoase>>”. (Erica Moldovan, actriță)

Distribuţie:

Erica Moldovan – Veta

Gheorghe Şfaițer – Jupan Dumitrache

Dumitru Florescu – Chiriac

Genovel Alexa – Nae Ipingescu

Cosmina Rusu – Zița

Daniel Onoae – Spiridon

Dragos Maftei – Rica Venturiano

Ionut Ginju – Ghiţă Ţircădău

Regie – Bogdan Ulmu

Asist Regie – Erica Moldovan

Scenografie – Erica Moldovan

Ilustraţie Muzicală – Gheorghe Şfaiţer

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri : 15 lei/ 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − ten =

On Key

Citeste si

Viziteaza gratuit RetroTehnica

Muzeul Științei și Tehnicii ”Ștefan Procopiu” din cadrul Palatului Culturii Iasi este în febra pregătirilor pentru noua expozitie “RetroTehnica” ce va putea fi vizitata începand

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.